Αλόννησος & Άνδρος! Δύο ελληνικά ανεξερεύνητα νησιά που αξίζει να γνωρίσεις (pics)

Οι ομορφιές της χώρας μας προσελκύουν ολοένα και περισσότερο το ενδιαφέρον των ξένων ταξιδιωτικών περιοδικών και  sites με τα αφιερώματα να διαδέχονται το ένα το άλλο.
Αυτή τη φορά, ένα από τα δημοφιλέστερα αυστραλιανά site, το «Traveller»,  παρουσιάζει τα 10 ευρωπαϊκά νησιά, εξαιρετικής ομορφιάς που δεν έχουν όμως ανακαλυφθεί από πολλούς τουρίστες! Σε αυτή τη λίστα και συγκεκριμένα στη δεύτερη και τρίτη θέση, φιγουράρουν η Αλόννησος και η Άνδρος.

Η πρώτη χαρακτηρίζεται ως το όνειρο των εραστών της φύσης, ενώ ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στην ύπαρξη του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου και των υγροβιότοπων που αποτελούν καταφύγιο σπάνιων ειδών πτηνών.
Η Άνδρος, ο κορυφαίος προορισμός για όσους λατρεύουν την πεζοπορία, ξεχωρίζει, σύμφωνα με τους συντάκτες, για την  πανέμορφη Χώρα με τα κάτασπρα αρχοντικά! «Το πιο γοητευτικό απ' όλα είναι να κάνεις κάμπινγκ ανάμεσα στις ελιές...» καταλήγουν οι αρθρογράφοι.
Στην πρώτη θέση, πάντως, του αφιερώματος βρίσκεται το Μλιετ της Κροατίας ενώ την τέταρτη και την πέμπτη θέση συμπληρώνουν τα νησιά Ώλαντ στη Φιλανδία και το Μέινλαντ στη Σκωτία.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...