Καλοκαιράκι στη Μάλτα με τις όμορφες παραλίες και τις ιστορικές πρωτεύουσες! (pics)

Η γλυκιά προσμονή της ωραιότερης εποχής του χρόνου, του μαγικού καλοκαιριού, εξάπτει τη φαντασία και κάνει τις ταξιδιάρες ψυχές να σκέφτονται νησιά, καταγάλανες παραλίες, όμορφα μέρη! Και μπορεί το Αιγαίο και το Ιόνιο να κλέβουν τις καρδιές των Ελλήνων, όμως ένα νησί της Μεσογείου έχει κάθε λόγο να εντυπωσιάζει.
Η Μάλτα, επίσημα η Δημοκρατία της Μάλτας, είναι ένα μικρό και πυκνοκατοικημένο νησιωτικό κράτος που αποτελείται από ένα αρχιπέλαγος επτά νησιών στο μέσο της Μεσογείου.
Βρίσκεται ακριβώς νότια της Σικελίας, ανατολικά της Τυνησίας και βόρεια της Λιβύης, ενώ αποτελεί τη μικρότερη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η πρωτεύουσα Βαλέτα αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO και είναι η πρώτη ευρωπαϊκή πόλη που κτίστηκε με σχέδιο, αποτελώντας πρότυπο αρχιτεκτονικής με αρκετά μπαρόκ αρχιτεκτονικής κτήρια στα στενά δρομάκια της και με ένα πρότυπο αποχετευτικό σύστημα. Στην πρωτεύουσα αξίζει να δείτε το εντυπωσιακό παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου, όπου σήμερα στεγάζονται η κατοικία του προέδρου της Μάλτας και το Κοινοβούλιο και τον καθεδρικό ναό του Αγίου Ιωάννη με την περίτεχνη διακόσμηση σε μπαρόκ στυλ. Κάντε μια βόλτα στους διάσημους κήπους Baraka, μέσα στα επιβλητικά τείχη της πρωτεύουσας, απ’ όπου θα απολαύσετε μια μοναδική θέα τη πόλης και του λιμανιού της. Tο παλάτι Casa Rocca Piccola αποτελεί ένα ακόμη από τα γνωστότερα αξιοθέατα της Βαλέτα.
Στην «αντίπερα όχθη», η παλιά πρωτεύουσα της Μάλτας, η Μdina, βρίσκεται στο κέντρο του νησιού και χαρακτηρίζεται τόσο από μπαρόκ, όσο και από αραβική αρχιτεκτονική, ενώ η μαγική της ατμόσφαιρα δεν έχει αλλοιωθεί από τα πλήθη τουριστών που συρρέουν εκεί. Στη Μdina διάλεξαν να κτίσουν τις κατοικίες τους οι Ιππότες και σήμερα τα κτίσματα αυτά αποτελούν το ομορφότερο κομμάτι του νησιού. Απολαύστε την εντυπωσιακή θέα και το μεγαλοπρεπή καθεδρικό ναό της Μόστα και επισκεφτείτε το Ρalazzo de Vilhena, τη θερινή κατοικία του Μεγάλου Μαγίστρου.
Στο δεύτερο φυσικό λιμάνι της Μάλτας, το μικρό ψαροχώρι Marsaxlokk, στα νοτιοανατολικά του νησιού, θα βρείτε πολλές ταβέρνες με φρέσκο ψάρι και θα δείτε αραγμένες τις χαρακτηριστικές, χρωματιστές βάρκες «Luzzu». Η πόλη Ραμπάτ, επιπλέον, στα δυτικά της ξεχωρίζει για τα σπίτια με τις κουκλίστικες προσόψεις, τα οποία προστατεύουν τα αγάλματα των αγίων στις γωνιές. Επίσης αξίζει να επισκεφθείτε την εκκλησία του Αγίου Παύλου που κτίστηκε το 1675, με τις κατακόμβες της Αγίας Αγκάθα, του 3ου αιώνα μ.Χ..
Gozo ή Comino
Στο δεύτερο μεγαλύτερο νησί της Μάλτας, το Gozo, βρίσκεται η Ggantija, ο μεγαλύτερος προϊστορικός ναός της ανθρωπότητας, αλλά και η σπηλιά της Καλυψούς, ένα εντυπωσιακό δημιούργημα της Φύσης πάνω από το θαλάσσιο κόλπο της Ramla. Το νησάκι Comino –ανάμεσα στη Μάλτα και το Gozo- είναι γνωστό για την ηρεμία και την απομόνωση που προσφέρει και έχει μόνιμο πληθυσμό λιγότερους από 10 κατοίκους!
Στο νησί δεν κυκλοφορούν αυτοκίνητα και οι ακτές και οι θάλασσές του αποτελούν παράδεισο για τους windsurfers, τους δύτες και τους περιπατητές. Το καλύτερο ίσως σημείο του νησιού, είναι το Blue Lagoon, ένα απάνεμο λιμανάκι με γαλαζοπράσινη θάλασσα και άσπρη άμμο, που θυμίζει πολύ… Μαλδίβες.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...