Η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδας πραγματοποιεί και φέτος την δράση για την αποτροπή της οδήγησης υπό την επήρεια οινοπνευματωδών ποτών, με σκοπό την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων και την ανάδειξη της οδικής ασφάλειας σε ζήτημα προτεραιότητας.
Περισσότερα από 35.000 έντυπα θα μοιραστούν και φέτος σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και κυρίως σε περιοχές όπου διασκεδάζουν τα βράδια οι νέοι.

Η πρωτοβουλία θα ξεκινήσει την Παρασκευή 30 Ιουνίου και θα αναπτυχθεί σε τρεις εβδομάδες.
Πέρυσι, η δράση πραγματοποιήθηκε σε πάνω από 12 περιοχές της Αθήνας, αλλά και στη Θεσσαλονίκη, προσεγγίζοντας πάνω από 35.000 πολίτες.
Τι περιλαμβάνει η δράση: στα παρμπρίζ των αυτοκινήτων (πάνω στο τζάμι, στην πλευρά του οδηγού), αλλά και στους καθρέφτες των μηχανών τοποθετείται ένα τυπωμένο, μεγάλων διαστάσεων ποτήρι γεμάτο με ποτό, το οποίο κεντρίζει το ενδιαφέρον του οδηγού προκαλώντας την προσοχή του στο μήνυμα «Ακόμα και με ένα ποτό, η όρασή σου στο δρόμο μειώνεται επικίνδυνα. Μην οδηγείς όταν πίνεις!».
Στόχος είναι να πληροφορηθεί και να προβληματιστεί το κοινό, χωρίς ωστόσο να δημιουργηθούν συναισθήματα φόβου και ταραχή, επηρεάζοντας θετικά την οδηγική συμπεριφορά τους, με γνώμονα την πρόληψη.
 πηγη