Τι είπε ο Πάνος Καμμένος στη Βουλή για το Noor 1 και τη συνομιλία του με τον ισοβίτη Γιαννουσάκη

Εξηγήσεις για την υπόθεση του Noor 1 και τη συνομιλία του με τον ισοβίτη Γιαννουσάκη, έδωσε ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος στη Βουλή μετά από αίτημα της αντιπολίτευσης.   ΒΙΝΤΕΟ
Όπως είπε ο κ. Καμμένος, η υπόθεση Noor 1 δεν είναι μια απλή υπόθεση ναρκωτικών, είναι μια διεθνής υπόθεση, τονίζοντας ότι «η υπόθεση αφορά την εθνική ασφάλεια και την ιδιότητά μου ως υπουργός Άμυνας».

Ειδικότερα, σημείωσε ότι η υπόθεση του Noor 1 αφορά διακίνηση ναρκωτικών τριών τόνων, και πιθανώς και το πετρέλαιο που θα έφερνε θα ήταν το αντάλλαγμα για τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας. Όπως υποστήριξε, η υπόθεση έχει να κάνει και με την ασφάλεια της χώρας, αφού στην υπόθεση εμπλέκονται Τούρκοι έμποροι ναρκωτικών, συνεπώς είναι υπόθεση που αφορά την ιδιότητά του ως υπουργού Εθνικής Άμυνας. Πρόσθεσε ότι υπάρχει μία ξεκάθαρη υποστήριξη από τη ΝΔ, ενός υπόπτου, ενός εμπλεκόμενου σε τέσσερις υποθέσεις, τον οποίο μάλιστα ο κ. Γιαννουσάκης έχει κατονομάσει.





Όσο για τη συνομιλία του με τον ισοβίτη Γιαννουσάκη, ο κ. Καμμένος τόνισε ότι ως υπουργός είναι υποχρεωμένος να παρέχει προστασία σε έναν κρατούμενο που προβαίνει σε αποκαλύψεις. «Με πήρε τηλέφωνο ο κρατούμενος 4 και 5 φορές εκείνο το βράδυ γιατί φοβόταν για την οικογένειά του» επεσήμανε. Και πρόσθεσε: «Εγώ μιλάω από το δικό μου κινητό. Αν ήθελα να κάνω παρανομία θα μίλαγα από άλλα».
«Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ έρχεται να υπερασπιστεί σήμερα έναν επιχειρηματία που εμπλέκεται σε διάφορες υποθέσεις που ερευνά η δικαιοσύνη», ανέφερε επίσης απαντώντας στην επίκαιρη ερώτηση του Άδωνι Γεωργιάδη.
Σύμφωνα με τον κ. Καμμένο, για πρώτη φορά μετά τη εποχή του Κοσκωτά έχουμε την αξιωματική αντιπολίτευση να ταυτίζεται με έναν επιχειρηματία. «Βοά η κοινωνία για τις σχέσεις Μαρινάκη με την οικογένεια Μητσοτάκη» τόνισε, συμπληρώνοντας: «Μπορείτε να έχετε σχέσεις με όποιον θέλετε, δεν μπορείτε όμως να τους παρέχετε ασυλία».
Επεσήμανε επίσης ότι ο κ. Μαρινάκης μήνυσε όλους τους άλλους εκτός από τον ισοβίτη.
...
«Άξιος ο μισθός σας κύριε Γεωργιάδη!»
«Γνώριζα τον κύριο Γεωργιάδη ως καλό έμπορο βιβλίων από την τηλεόραση. Ως υπερασπιστή εμπλεκομένων με ποινικές υποθέσεις δεν τον είχα γνωρίσει. Άξιος ο μισθός σας, κύριε Γεωργιάδη!», ανέφερε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, στον αντιπρόεδρο της ΝΔ.
«Είμαι βέβαιος ότι θα σας επιβραβεύσουν με πολλές συνεντεύξεις στα μέσα του κ. Μαρινάκη. Συνομιλίες δικές μου, όποιες έχετε, καταθέστε τες! Συνομιλίες βουλευτών της ΝΔ έχουν καταγράψει οι κοριοί της ΕΥΠ, με τον κ. Αιμίλιο Κοτσώνη, όπως έχουν δημοσιευθεί χθες στο διαδίκτυο και στο Documento. Εσείς πηγαίνατε και καθόσασταν στο ΝΑΜΟS και τους φιλάγατε τα πόδια, και σας λέγανε ότι όποιοι φιλάτε καλά θα μπορέσετε να εκλεγείτε βουλευτές και να γίνετε και υπουργοί. Και στη συνομιλία που αποκαλύφθηκε χθες, έλεγε ξεκάθαρα: Για να γίνεις υπουργός Αθλητισμού, πρέπει να περάσεις από τον Μαρινάκη! Αυτή είναι η κατάντια σας!», τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόσθεσε: «Ανοίξτε όσα τηλέφωνα θέλετε. Εγώ μιλάω από το δικό μου κινητό και όχι από πακιστανικά τηλέφωνα. Αν ήθελα να κάνω οποιαδήποτε παρανομία, θα μιλούσα από άλλα τηλέφωνα. Από το δικό μου τηλέφωνο μίλησα και έκανα το καθήκον μου. Το καθήκον μου είναι όταν ένας κρατούμενος έρχεται και λέει φοβάμαι για τη ζωή μου, και θέλω να καταγγείλω τον παραπάνω, να μην προστατεύσω τον παραπάνω, αλλά να προστατεύσω τον μάρτυρα!».
Να σημειωθεί ότι πριν την ομιλία του στη Βουλή, ο . Καμμένος είχε κάνει τη συγκεκριμένη ανάρτηση στο twitter.
Κοντονής: Ήδη διεξάγεται έρευνα για τις καταγγελίες Γιαννουσάκη
Στην παρέμβασή του ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, ήδη διεξάγεται έρευνα για τις καταγγελίες Γιαννουσάκη, ενώ πρόσθεσε ότι όλο αυτό, περί στοχοποίησης, ξεκίνησε μετά τον οικονομικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του επιχειρηματία.
Γεωργιάδης: Κατάχρηση εξουσίας η συνομιλία με Γιαννουσάκη
Κατά την παρέμβασή του, ο Άδωνις Γεωργιάδης υπογράμμισε: «Αν ο Βαγγέλης Μαρινάκης είναι ένοχος για λαθρεμπόριο ναρκωτικών να σαπίσει στη φυλακή. Αλλά αυτό, αρμόδιο να το κρίνει είναι η ελληνική δικαιοσύνη και όχι ο κ. Καμμένος ή ο κ. Τζακανόπουλος ή ο κ. Κοντονής».
«Αν αποδειχθεί ότι πράγματι ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος συνομίλησε με τον καταδικασθέντα ισοβίτη Γιαννουσάκη, είναι παράβαση του κώδικα ποινικής δικονομίας περί κατάχρησης εξουσίας» υποστήριξε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.
Παράλληλα υποστήριξε, ότι ο υπουργός Άμυνας είχε 12 διαφορετικές συνομιλίες, διάρκειας 21 λεπτών, με τον κ. Γιαννουσάκη και κάλεσε τον κ. Καμμένο να καταθέσει τον τηλεφωνικό του λογαριασμό, προκειμένου, όπως είπε, να διαπιστωθεί πόσες ακριβώς είχε.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...