Για ενδεχόμενη «προδοσία» του Τραμπ Τζούνιορ μίλησε ο γερουσιαστής Τιμ Κέιν

Για την πιθανότητα ο Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ να έχει διαπράξει «προδοσία» από τη στιγμή που δέχθηκε να συναντηθεί με μια δικηγόρο που ισχυριζόταν ότι εκπροσωπούσε τη ρωσική κυβέρνηση και ήθελε να του δώσει πληροφορίες επιβαρυντικές για τη Χίλαρι Κλίντον, μίλησε ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Τιμ Κέιν.
«Βρισκόμαστε πλέον πέρα από την (κατηγορία της) παρακώλυσης της δικαιοσύνης. Έχουμε περάσει στην ψευδορκία, στις ψευδείς δηλώσεις, ίσως ακόμη και στην
προδοσία» δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN ο Τιμ Κέιν, τον οποίο είχε επιλέξει η Κλίντον ως υποψήφιο αντιπρόεδρό της.
Όμως και Ρεπουμπλικανοί δεν μπορούσαν να αγνοήσουν τις αποκαλύψεις αυτές, τις πρώτες που αφορούν ρητά τις επαφές του στενού περιβάλλοντος του Τραμπ με στελέχη της ρωσικής κυβέρνησης εν μέσω της προεκλογικής εκστρατείας, το καλοκαίρι του 2016. «Είναι πολύ προβληματικό. Δεν μπορούμε να ανεχθούμε μια ξένη κυβέρνηση να επικοινωνεί με ένα προεκλογικό επιτελείο και να λέει «θέλουμε να σας βοηθήσουμε». Είναι απαράδεκτο», σχολίασε ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκρέιαμ.
Ο Ντόναλντ Τραμπ ο νεότερος εκτιμάται ότι θα κληθεί σύντομα να δώσει εξηγήσεις ενώπιον της Επιτροπής του Κογκρέσου που εξετάζει το θέμα της αθέμιτης σύμπραξης με τη Ρωσία.
Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς κράτησε αποστάσεις από τον μεγαλύτερο γιο του Αμερικανού προέδρου.
«Ο αντιπρόεδρος εργάζεται καθημερινά για να προωθήσει το πρόγραμμα του προέδρου» δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του Μάικ Πενς, Μαρκ Λότερ, σε ένα δελτίο τύπου που εστάλη στο MSNBC.
«Δεν έχει γνώση για τη συνάντηση. Ούτε ενδιαφέρεται για τις ιστορίες που αφορούν την εκστρατεία – ιδίως την εποχή που εκείνος δεν συμμετείχε στην εκστρατεία».
O Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε το γιο του έναν «άνθρωπο υψηλής ποιότητας» και εξήρε τη διαφάνεια με την οποία ενήργησε, στην υπόθεση της συνάντησής του με τη Ρωσίδα δικηγόρο.
«Ο γιος μου είναι ένας άνθρωπος υψηλής ποιότητας και χειροκροτώ την διαφάνειά του» επισήμανε ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους σε μια σύντομη ανακοίνωση που ανέγνωσε σε δημοσιογράφους η εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου Σάρα Σάντερς.
Πηγή: Γαλλικό Πρακτορείο, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...