Κροκοδείλια δάκρυα Μητσοτάκη και επίθεση στην κυβέρνηση

Σε πλήρη αμνησία μπορεί να αποδοθεί η νέα επίθεση του αρχηγού της αξιωματικής Αντιπολίτευσης προς την κυβέρνηση την οποία ο Κυριάκος Μητσοτάκη θεωρεί ως υπεύθυνη όλων των δεινών των τελευταίων οκτώ χρόνων.
Επειδή ωστόσο δεν μπορεί να διαγράψει παντελώς το παρελθόν πέραν της κατηγορίας πως ο πρωθυπουργός θα επιχειρήσει να ωραιοποιήσει την κατάσταση κατά την ομιλία του στη ΔΕΘ, επιχειρεί να συγκρίνει εμμέσως το πριν και το μετά.

Έτσι λοιπόν σημειώνει πως η επίθεση στο εισόδημα των Ελλήνων «θα είναι πιο βίαιη από ποτέ», δεχόμενος προφανώς την λαίλαπα στα εισοδήματα επί των μνημονιακών κυβερνήσεων Νέας Δημοκρατίας, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ.
Με την ίδιο τρόπο θυμάται πως οι Έλληνες δεν πληρώνουν γιατί δεν έχουν, θρηνεί για τον ΕΝΦΙΑ, ενώ το κόμμα του καταψήφισε τις ελαφρύνσεις, ενώ θυμάται και τις κατασχέσεις-πλειστηριασμούς τους οποίους ως κυβέρνηση ήθελε να απελευθερώσει.
Κατά τον κύριο Μητσοτάκη το μόνο που πάει καλά είναι ο τουρισμός για τον οποίο δίνει εύσημα στην «γεωπολιτική θέση της χώρας».
Μεταξύ άλλων στηρίζει την επένδυση της «Ελληνικός Χρυσός» και θεωρεί πως η επανεκκίνηση της χώρας μπορεί να γίνει αποκλειστικά από τον ίδιο.
Ο ίδιος πάντως δεν απαντά στην ακροδεξιά παρέκκλιση του κόμματός του και αρκείται να αναφερθεί στην παρουσία των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.
Οι δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στους τομεάρχες της Νέας Δημοκρατίας:
«Η επιστροφή από τις διακοπές δεν είναι καθόλου ευχάριστη για τους περισσότερους πολίτες, γιατί συνοδεύεται από μία σκληρή πραγματικότητα» ανέφερε ο κ. Μητστοτάκης και εξήγησε: «Μία μέση οικογένεια πρέπει να καταβάλει 6.000 ευρώ φόρους μέχρι τα Χριστούγεννα». Ήδη πρέπει να πληρώσει τη δόση του ΕΝΦΙΑ, είπε και αναφερόμενος σε παλαιότερες υποσχέσεις, πρόσθεσε ότι είναι ο ίδιος ΕΝΦΙΑ που θα είχε καταργήσει ή θα είχε μειώσει ο κ. Τσίπρας.
«Αυτή την πραγματικότητα θα προσπαθήσει να ωραιοποιήσει ο κ. Τσίπρας στη ΔΕΘ» προέβλεψε ο πρόεδρος της ΝΔ και εκτίμησε ότι η επίθεση της κυβέρνησης στο εισόδημα των πολιτών θα είναι πιο βίαιη από ποτέ, ενώ οι Έλληνες έχουν ξεπεράσει τα όρια της αντοχής τους. «Οι Έλληνες δεν πληρώνουν, γιατί δεν έχουν. Τα μόνα έσοδα που πηγαίνουν καλά είναι τα έσοδα από τις κατασχέσεις» ανέφερε, προσθέτοντας ότι μέτρα 5,1 δισ., που έχουν ήδη ληφθεί, θα πλήξουν κυρίως τους πλέον αδύναμους.
Συνεχίζοντας, ανέφερε ότι, ενώ η ευρωζώνη αναπτύσσεται με ταχύτερους ρυθμούς από ό,τι αναμενόταν, η Ελλάδα μένει πίσω. «Σύμφωνοι, ο τουρισμός πηγαίνει καλύτερα, αλλά είναι λόγω της γεωπολιτικής θέσης της χώρας και της προσπάθειας των ανθρώπων του τουρισμού» είπε, ωστόσο πρόσθεσε ότι οι προβλέψεις για την ανάπτυξη έχουν αναθεωρηθεί στο 1,8%. «Σήμερα το ΑΕΠ μας είναι 30 δισ. λιγότερο από ό,τι αν δεν είχε μεσολαβήσει η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Η όποια μικρή βελτίωση σε κάποιους τομείς είναι σε σχέση με το χείριστο σημείο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Ακόμη δεν έχουμε φθάσει στο σημείο του 2014. Παρόλα αυτά θριαμβολογούν για έξοδο από τη κρίση» τόνισε.
Ο κ. Μητσοτάκης προειδοποίησε ότι «ο κίνδυνος για την χώρα δεν έχει περάσει». «Προχωρούμε αργά» είπε «με ρυθμούς ΣΥΡΙΖΑ, η απόσταση από την Ευρώπη αυξάνει. Αυτή η πραγματικότητα μπορεί να αλλάξει μόνο με μία πολιτική αλλαγή που θα προκύψει με μία κυβέρνηση ΝΔ. Αυτή την πραγματικότητα το καθεστώς ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προσπαθεί να αποκρύψει με σενάρια συνωμοσίας. Η ανεπάρκεια στις πυρκαγιές αποδόθηκε σε σχέδιο εμπρησμών. Η κατάργηση των εξετάσεων έγινε διπλασιασμός τους. Τελικά η κυβέρνηση προτείνει ένα σχέδιο που εντείνει την κόπωση των παιδιών και αυξάνει την επιβάρυνση».
Ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι η κυβέρνηση επιχειρεί αντιπερισπασμούς για να καλύψει τη δύσκολη πραγματικότητα: Σημείωσε: «Μόλις ξεκίνησαν 1400 πλειστηριασμοί την ημέρα. Τότε η κυβέρνηση προσπάθησε να κάνει αναδρομή στα σκοτεινά χρόνια του ναζισμού και του σταλινισμού. Η κυβέρνηση αυτή θα κάνει τα πάντα για να μείνει στην καρέκλα. Η ΔΕΘ είναι ένα βήμα όπου η αλήθεια θυσιάζεται. Δεν είναι τα μόνα ψέματα, όπως η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, αλλά ψεύδη ακούστηκαν και το 2016, όπως για την ανάπτυξη, τον ακατάσχετο λογαρισμό, την ποσοτική χαλάρωση κ.λπ.. Δεν θα μας εκπλήξουν, θα πουν ότι δήθεν τελειώνουν με τα μνημόνια, θα υποσχεθούν δουλειές από τη ΔΕΘ, την ώρα που στην Χαλκιδική υπονομεύουν μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις, την "Ελληνικός Χρυσός". Θα στήσουν φιέστες για τις επενδύσεις που εμείς δρομολογήσαμε κι εκείνοι πολεμούσαν, όπως με την COSCO και το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, και όπως πιθανόν θα κάνουν με την ΕΥΑΘ και την ΕΥΔΑΠ». Ανάφερε ακόμη: «Εμείς καλωσορίζουμε κάθε ξένο επενδυτή και κάθε ξένο ηγέτη, όπως τον Γάλλο Πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν. Εμείς δεν ξεσηκώνουμε τον κόσμο, όπως έκαναν κάποιοι».
Συνεχίζοντας ο αρχηγός της ΝΔ, τόνισε: «Αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί. Είχε τις ευκαιρίες της, δοκιμάστηκε και απέτυχε. Γι αυτό προσπαθούν να μας παρασύρουν σε έναν πόλεμο λάσπης. Δεν θα τους ακολουθήσουμε. Ο πολιτικός ανταγωνισμός είναι σκληρός από τη φύση του, δεν χρειάζεται να γίνεται με εμφυλιοπολεμικούς όρους». Αναφέρθηκε στην πρόσφατη αντιπαράθεση για τον ναζισμό και τον σταλινισμό: «Η παράταξή μας είναι αυτή που αποκατέστησε την δημοκρατική ομαλότητα και έκανε πράξη την εθνική συμφιλίωση. Ο ιδρυτής μας, Κωνσταντίνος Καραμανλής, έβαλε τη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και νομιμοποίησε το ΚΚΕ. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης συγκυβέρνησε με την Αριστερά, όταν οι συνθήκες το επέβαλαν. Δεν θα απαντήσουμε στις γελοιότητες εκείνων που μιλούν για ακροδεξιά παρέκκλιση, ενώ κυβερνούν με τον Πάνο Καμμένο».
Η χώρα χρειάζεται επανεκκίνηση, είπε ο πρόεδρος της ΝΔ και πρόσθεσε ότι πρέπει να γίνουν μεγάλες υπερβάσεις για να ξεφύγει από μία παρατεταμένη κρίση που κινδυνεύει να αποκτήσει χαρακτηριστικά εθνικής παρακμής. Είπε: «Πρέπει να απαντήσουμε πώς θα φέρουμε ανάπτυξη, πώς θα δημιουργήσουμε δουλειές, πώς θα αυξήσουμε το ειδόδημα, πώς η χώρα θα μείνει στον πυρήνα της ΕΕ. Την πολιτική ατζέντα την καθορίζουμε εμείς και το κάνουμε με όρους ουσίας και όχι επικοινωνίας». Ζήτησε από τα στελέχη του να είναι πιο ουσιαστικοί και παρεμβατικοί και να εστιάζουν σε αυτά που απασχολούν τους πιο αδύναμους πολίτες.
«Τους επόμενους μήνες θα ξεδιπλώσουμε μαζί το πρόγραμμά μας» είπε και πρόσθεσε: «Φέτος στη Θεσσαλονίκη θα μιλήσουμε για το μέλλον, για δουλειές, για την ασφάλεια των πολλών, για τη ζωή που αξίζουν οι νέοι άνθρωποι. Αντιπολίτευση θα συνεχίσουμε να ασκούμε υπεύθυνα και ασυμβίβαστα. Οι πολίτες όμως ξέρουν ότι έχουν να κάνουν με μία κυβέρνηση που διχάζει και λασπολογεί [...] Είμαι αθεράπευτα αισιόδοξος, μπορούμε να πάμε πιο γρήγορα και να πιστέψουμε στις αστείρευτες δυνατότητές μας».
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...