Τα top εστιατόρια με θέα θάλασσα στη Θεσσαλονίκη

Όσοι έχουν επισκεφτεί τη Θεσσαλονίκη, έστω και μία φορά, γνωρίζουν πολύ καλά πως αυτή η πόλη έχει αυτό το «κάτι» που μας κάνει να επιστρέφουμε συχνά στην αγκαλιά της. Αυτό ισχύει και για τις γαστρονομικές απολαύσεις που προσφέρει.
Τώρα το καλοκαίρι, δεν χάνουμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε ψαροταβέρνες και εστιατόρια που προσφέρουν απολαυστικές γευστικές στιγμές με θέα το γαλάζιο του Θερμαϊκού. Εμπνευσμένοι θαλασσινοί μεζέδες, φρέσκα ψάρια αλλά και ιδιαίτερα πιάτα από τη μεσογειακή κουζίνα καταφτάνουν στα τραπέζια, ενώ η αίσθηση μοιάζει με εκείνη των διακοπών.

Μαϊάμι

maimi
Από τις πιο ιστορικές ψαροταβέρνες της Θεσσαλονίκης, το Μαϊάμι στη Νέα Κρήνη, προσφέρει σε όλους τους λάτρεις της ψαροφαγίας αληθινά αξέχαστες στιγμές δίπλα στη θάλασσα. Η τρίτη γενιά ιδιοκτητών που βρίσκεται πλέον στο τιμόνι, συνεχίζει με σεβασμό και μεράκι την παράδοση που ξεκίνησε ο παππούς Δημήτρης Μαμάης, διατηρώντας μέχρι σήμερα τον πήχη ψηλά. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, πως το Μαϊάμι επιλέγεται από πολλούς πολιτικούς και καλλιτέχνες της χώρας για φαγητό κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στη Νύμφη του Θερμαϊκού. Προτιμήστε το για φρέσκο ψάρι ημέρας και πιάτα με βάση τα θαλασσινά.
Πληροφορίες
Θέτιδος 18, Νέα Κρήνη, τηλ. 2310 447996, fb page: MAIAMI

Μαύρη Θάλασσα

mayrh_thalassa
Ένα από τα καλύτερα μέρη -αν όχι το καλύτερο- για ψαροφαγία στη Θεσσαλονίκη. Η Μαύρη Θάλασσα με 5 βραβεία Gourmet στο ενεργητικό της, σας καλεί σε ένα ταξίδι στις γεύσεις της ελληνικής θάλασσας και πιο συγκεκριμένα του Βορείου Αιγαίου. Στο τιμόνι της κουζίνας της βρίσκονται ο Αλέξανδρος Τοκίδης (ιδιοκτήτης) και η σύζυγός του Σόνια Μαργαρίτη, αμφότεροι υπέρμαχοι της απλότητας και της ύψιστης ποιότητας πρώτης ύλης.
Ο κατάλογος τιμά και στηρίζει τα προϊόντα της Θεσσαλονίκης, αλλά και της Ελλάδας γενικότερα. Το ψάρι και τα θαλασσινά προέρχονται από ψαράδες και καΐκια της ευρύτερης περιοχής, ενώ ακόμη και τα αποστάγματα έχουν έναν καθαρά ελληνικό χαρακτήρα. Πέρα από τα φημισμένα αχνιστά της, σίγουρα από το τραπέζι σας δεν πρέπει να λείπει ο διάσημος και περιζήτητος λευκός ταραμάς. Στα συν η υπέροχη θέα στο Θερμαϊκό κόλπο.
Πληροφορίες
Χιλής & Πλαστήρα 3, Καλαμαριά, τηλ. 2310 932542, fb page: Μαύρη Θάλασσα

Χαμόδρακας

xamodrakas
H ιστορική ψαροταβέρνα της Καλαμαριάς λειτουργεί από το 1926 και θεωρείται μία από τις καλύτερες προτάσεις στην πόλη για ψάρι και θαλασσινά. Βρίσκεται στην παραλία της Νέας Κρήνης και προσφέρει γευστικό ψητό χταπόδι, ριζότο με θαλασσινά, λευκό ταραμά και μύδια με το κέλυφος σοταρισμένα σε σκόρδο και σβησμένα με λευκό κρασί.
Από τα πιάτα που ξεχωρίζουν με διαφορά είναι οι κρασάτες σουπιές, οι γαρίδες με τη λευκή σάλτσα γιαουρτιού, το καβούρι στη σχάρα, ο ολόφρεσκος αστακός και το φιλέτο από φρέσκο σολομό στο φούρνο με μυρωδικά. Η wine list του περιλαμβάνει εκλεκτές ετικέτες κρασιών απ' όλη την Ελλάδα, ενώ διαθέτει μία επιλογή από Γαλλία και μία από Αυστραλία.Με το δείπνο ή το γεύμα σας θα απολαύσετε τη θέα στο Θερμαϊκό και το φάρο του Καρά-Μπουρνού.
Πληροφορίες
Μανώλη Γαγύλη 13, Καλαμαριά, τηλ.  2310 447943, www.hamodrakas.gr

 ....
....

Όστρακο

Oυζερί θαλασσινών εγγυημένη επιλογή στην πιάτσα των Νέων Επιβατών, σε εξαιρετική τοποθεσία ακριβώς δίπλα στο κύμα. Φημίζεται για το καλό ψάρι, την παρεΐστικη ατμόσφαιρα και τη θαλασσινή του αύρα. Έχει πάντα φρέσκο ψάρι σωστά ψημένο και νόστιμους μεζέδες. Στα οπωσδήποτε τα μύδια σαγανάκι και το ψητό χταπόδι.
Πληροφορίες
Κουντουριώτου 37, Νέοι Επιβάτες, τηλ. 23920 22245, fb page: Ostrako Διαβάστε ολόκληρο το θέμα στο www.greekguide.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...