Air China: Έκανε πραγματικότητα την απευθείας πτήση Πεκίνο - Αθήνα

Προσγειώθηκε το πρωί του Σαββάτου στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος η πρώτη απευθείας πτήση της Air China που ενώνει την Αθηνά με το Πεκίνο
Τα χρόνια της κρίσης η Ελλάδα είχε "καταφέρει" να χάσει αρκετούς πόντους στον χάρτη των αεροπορικών συνδέσεων κάτι που στοίχιζε και στον τουρισμό αλλά και στην οικονομία γενικότερα. Το 2017 κατάφερε όχι μόνο να καλύψει ένα σημαντικό μέρος από τα κενά που υπήρχαν (βλέπε απευθείας σύνδεση με Νέα Υόρκη όλο τον χρόνο) αλλά να πάει και ένα βήμα
παραπέρα: να έχει απευθείας σύνδεση με την μητρόπολη της Ανατολης, το Πεκίνο χάρη στην Air China.

Λίγο μετά από τις 8 το πρωϊ του Σαββάτου προσγειώθηκε στο Ελευθέριος Βενιζέλος το πρώτο αεροσκάφος της Air China που θα συνδέει τις δύο πρωτεύουσες με πτήσεις που θα εκτελούνται δύο φορές την εβδομάδα.

Σπίρτζης: Αύξηση 48% της επιβατικής κίνησης από Κίνα το 2017
Στην ομιλία του κατά την τελετή άφιξης ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Χρήστος Σπίρτζης ανέφερε μεταξύ των άλλων ότι " η σύνδεση αυτή αναμένεται να συμβάλει σημαντικά στην αύξηση των τουριστικών ροών μεταξύ των δύο χωρών, να εξυπηρετήσει τις αυξημένες πλέον ανάγκες μετακίνησης επιχειρηματιών, ενώ επιβεβαιώνει και συμβάλει στην ενίσχυση της Ελλάδας ως σημαντικού κόμβου εμπορικών μεταφορών".
"Οι προσδοκίες για αύξηση της επιβατικής κίνησης μεταξύ των δύο χωρών είναι μεγάλες. Η σύνδεση Πεκίνου - Αθήνας διαθέτει ιδιαίτερη δυναμική, η επιβατική κίνηση παρουσιάζει αύξηση της τάξης του 48% το 2017 σε σχέση με το 2016, γεγονός που καταδεικνύει και την αναγκαιότητα της αγοράς για εκτέλεση απευθείας δρομολογίων" επισήμανε ο κ. Σπίρτζης.

Zou Xiaoli: Η Ελλάδα να διαδραματίσει σημαντικότερο ρόλο στο νέο Δρόμο του Μεταξιού
Από την πλευρά του ο πρέσβης της Κίνας στην Αθήνα κ. Zou Xiaoli έδωσε μία περαιτέρω διάσταση: " Η σημασία της απευθείας σύνδεσης δεν περιορίζεται στο πεδίο των διμερών σχέσεων. Η Ελλάδα βρίσκεται στο σταυροδρόμι Δύσης και Ανατολής, Βορρά και Νότου. Η απευθείας σύνδεση πρόκειται να ενισχύσει ακόμη περισσότερο τις προοπτικές της Ελλάδας να αναδειχθεί σε περιφερειακό διαμετακομιστικό κέντρο, δίνοντας νέα δυναμική στην συνδεσιμότητα μεταξύ των τριών ηπείρων Ασίας, Ευρώπης, Αφρικής, και επιτρέποντας στην Ελλάδα να διαδραματίσει σημαντικότερο ρόλο στην ανάπτυξη του Νέου Δρόμου του Μεταξιού".
- Φωτογραφίες: NEWS24/7
Η άφιξη της πτήσης της CA863 της Air China όπως την κάλυψε ζωντανά το NEWS24/7
Η άφιξη της πτήσης της CA863 της Air China όπως την κάλυψε ζωντανά το NEWS24/7
 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

...

Επισκέπτρια καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο του Πεκίνου η Μπέττυ Μπαζιάνα


Τριήμερη επίσκεψη της συζύγου του πρωθυπουργού στην Κίνα, μετά από πρόσκληση της διοίκησης του πανεπιστημίου Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων του Πεκίνου
Επισκέπτρια καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων του Πεκίνου (Beijing University of Post and Telecommunications - BUPT) αναγορεύθηκε προ ημερών η Μπέττυ Μπαζιάνα, σύζυγος του πρωθυπουργού, σε ειδική εκδήλωση στο Πεκίνο.


Στο πλαίσιο της τριήμερης επίσκεψής της στο Πανεπιστήμιο του Πεκίνου ως προσκεκλημένης από τη διοίκησή του, η κ. Μπαζιάνα έδωσε επιστημονική διάλεξη προς τους καθηγητές και τους φοιτητές του Πανεπιστημίου του Πεκίνου, είχε συναντήσεις με τον Πρύτανη και τη διοίκηση, τους καθηγητές και τους ερευνητές του Πανεπιστημίου, ενώ επισκέφθηκε εταιρείες μεταφοράς τεχνολογίας του Πανεπιστημίου.
Η κ. Μπαζιάνα επέστρεψε το πρωί του Σαββάτου στην Αθήνα, στην πρώτη απευθείας πτήση Αθήνας –Πεκίνου, πτήση στην οποία είναι το τιμώμενο πρόσωπο. Χαρακτηριστική της σημασίας που δίνει η κινεζική πλευρά στην απευθείας αεροπορική σύνδεση Αθήνας-Πεκίνου είναι η τελετή εγκαινίων που διοργανώνει στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» κατά την άφιξη της πρώτης απευθείας πτήσης.
Κωστής Χριστοδούλου Σεπτεμβρίου 30 2017 10:17

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...