Σπίρτζης: Και εγώ στηρίζω την «Beat» – Έχουμε απαντήσει θεσμικά στη «Fraport»

Την ύπαρξη κανόνων σχετικά με το θέμα της “Beat” προέταξε ο Σπίρτζης
    Ξεκαθάρισε πως δεν προωθούνται συνδικαλιστικά συμφέροντα
    «Δεν έχει δίκιο η Fraport. Έχουμε απαντήσει θεσμικά στα ζητήματα που θέτει»
    Ρίχνει τους τόνους η Fraport με ανακοίνωσή της

«Και εγώ στηρίζω την «beat» αλλά πρέπει να υπάρχουν κανόνες» διαμήνυσε ο υπουργός Υποδομών
και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, με αφορμή τις αντιδράσεις της εταιρείας που λειτουργεί την συγκεκριμένη ηλεκτρονική πλατφόρμα διαμεσολάβησης για την εύρεση ταξί.
Ειδικότερα, ο κ Σπίρτζης τόνισε ότι με την προωθούμενη ρύθμιση δεν πάει να δημιουργήσει προβλήματα αλλά να εφαρμοστούν και στη χώρα μας αυτά που προβλέπονται από την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία και να μην συνεχίζουν να υπάρχουν οι σκιές που άφησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις.
Ο υπουργός έθεσε πάντως το θέμα που δημιουργείται με την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα – και θα πρέπει η Αρχή να ερωτηθεί σχετικά- καθώς η συγκεκριμένη πλατφόρμα δημοσιεύει φωτογραφία του οδηγού ταξί ενώ επιτρέπει και την δημοσίευση αξιολογήσεών του.
Ακόμα, είπε ότι στόχος της νομοθετικής ρύθμισης δεν είναι να προωθήσει συνδικαλιστικά συμφέροντα και διαβεβαίωσε ότι θα υπάρξει ουσιαστικός διάλογος με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

“Έχουμε απαντήσει θεσμικά στα ζητήματα που θέτει η Fraport”

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, σε δηλώσεις του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού «Ε», αναφέρθηκε στις πρόσθετες διεκδικήσεις -ύψους 78 εκ. ευρώ- από τη Fraport, τονίζοντας ότι «δεν έχει δίκιο η Fraport. Έχουμε απαντήσει θεσμικά στα ζητήματα που θέτει».

«Υπάρχουν οι θεσμικές διαδικαστικές να αντιμετωπιστούν όλα αυτά που θέτει η εταιρεία. Κοινός μας στόχος είναι η ανάπτυξη των ελληνικών αεροδρομίων» πρόσθεσε ο κ. Σπίρτζης.
Αναφερόμενος στο θέμα του αεροδρομίου του Ελληνικού, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών τόνισε ότι «πρέπει να συμβάλουμε όλοι να ολοκληρωθούν γρήγορα οι αδειοδοτικές διαδικαστικές γιατί πρόκειται για πολύ μεγάλη επένδυση αλλά να υπάρχει σεβασμός και στην επιστήμη και στην νομοθεσίαΔιαφορετικά, αυτό μπορεί να αποβεί σε βάρος της ίδιας της επένδυσης».
Όπως είπε ο υπουργός, «πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη στους έλληνες επιστήμονες και να συμβάλουμε όλοι ώστε να συντμηθούν οι χρόνοι για να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την επένδυση. Επίσης να τηρήσουμε τα προβλεπόμενα από τη νομοθεσία και την επιστήμη αλλά να μην βλάψουμε το δημόσιο συμφέρον».
Ανακοίνωση της Fraport βάζει τέλος στη διαμάχη με το Δημόσιο
Με επιτυχία, για την ομαλή λειτουργία του έργου της παραχώρησης των περιφερειακών αεροδρομίων, συνεργάζεται το Ελληνικό Δημόσιο με την Fraport Greece, όπως παραδέχεται η ίδια η εταιρεία.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή της, η Fraport Greece τονίζει:
“Η πραγματοποίηση της μεγαλύτερης παραχώρησης στην ιστορία της Ελλάδας αποτελεί ένα σύνθετο και πολύπλοκο, τεχνικά και λειτουργικά, έργο. Από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης έως σήμερα, η Fraport Greece και το Ελληνικό Δημόσιο συνεργάζονται με επιτυχία για την ομαλή λειτουργία του έργου αυτού. Τυχόν συμβατικές διαφορές που ανακύπτουν στο πλαίσιο εκτέλεσης της Σύμβασης δεν αναιρούν την ποιότητα αυτής της συνεργασίας και σε καμία περίπτωση δεν παρεμποδίζουν την ταχεία εκτέλεση των έργων. Η διαδικασία της Επίλυσης Τεχνικών Διαφορών, η οποία προβλέπεται ρητώς στη σύμβαση παραχώρησης, αποτελεί πάγια διεθνή πρακτική για τέτοιου μεγέθους έργακαι εντάσσεται στο πλαίσιο της ταχείας επίλυσης των διαφορών και της ομαλής εκτέλεσης των συμβάσεων, ώστε να προωθείται η υλοποίηση των έργων χωρίς αμφισβητήσεις και εμπόδια”, σημειώνει και συνεχίζει:
“Η Fraport Greece ύστερα από την έγκριση των 14 master plans από το Υπουργείο Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων είναι έτοιμη να προχωρήσει τις επόμενες εβδομάδες στην υλοποίηση των έργων ανάπτυξης και αναβάθμισης στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια, η εποικοδομητική αυτή συνεργασία συνεχίζεται απρόσκοπτα”, καταλήγει η ανακοίνωση της Fraport Creece.
Νωρίτερα, ο υφυπουργός Οικονομίας Στέργιος Πιτσιόρλας χαρακτήρισε «Θόρυβο χωρίς λόγο» το δημοσίευμα του γερμανικού Spiegel που υποστηρίζει ότι η Fraport θα ζητήσει αποζημίωση 70 εκατ. για τις ελλείψεις στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM».
(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...