Σε κόκκινο συναγερμό η Φλόριντα για το ενδεχόμενο πέρασμα της Ίρμα

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, μέσω του Twitter κάλεσε τους Αμερικανούς πολίτες να λάβουν προφυλάξεις και «να παραμείνουν ασφαλείς», τονίζοντας ότι «έχουμε επί τόπου ομάδες ταλαντούχων και θαρραλέων ανθρώπων που είναι έτοιμοι να βοηθήσουν».
Ο κυκλώνας Ίρμα θα είναι «πραγματικά καταστροφικός» όταν φτάσει στις ακτές της Φλόριντας, προειδοποίησε σήμερα ο Μπροκ Λονγκ, ο επικεφαλής της αμερικανικής υπηρεσίας αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών (Fema) μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν πληγεί από κυκλώνα κατηγορίας 5, όπως είναι η Ίρμα, μόλις τρεις φορές από το 1851, είπε ο Λονγκ. Σημείωσε ότι οι περισσότεροι από τους ανθρώπους που θα βιώσουν το φαινόμενο δεν έχουν καμία παρόμοια εμπειρία από τόσο καταστροφικές καταιγίδες.
AP_17249808830904
Πέραν της Φλόριντας όμως, θα πρέπει να προσέχουν ιδιαίτερα και να φροντίσουν να βρουν ασφαλές καταφύγιο οι κάτοικοι σε όλες τις νοτιοανατολικές ΗΠΑ, ιδίως στις Πολιτείες Τζόρτζια, Βόρεια και Νότια Καρολίνα, υπογράμμισε.
Ο κυκλώνας Ίρμα είναι ο ισχυρότερος που απειλεί τη Φλόριντα μετά τον Άντριου, το 1992, που ήταν επίσης κατηγορίας 5. Μολονότι η ακριβής πορεία που θα ακολουθήσει παραμένει ακόμη ακαθόριστη, αναμένεται ότι θα πλήξει τη Φλόριντα το Σαββατοκύριακο.

Ο κυκλώνας Ίρμα έσπασε το ρεκόρ του σούπερ-τυφώνα Χαϊγιάν

Η Ίρμα, ένας κυκλώνας κατηγορίας 5 στην κλίμακα Σαφίρ-Σίμπσον, είναι ο κυκλώνας αυτής της κατηγορίας με τη μεγαλύτερη διάρκεια που έχει καταγραφεί ποτέ σε όλον τον κόσμο, ανακοίνωσε σήμερα η γαλλική μετεωρολογική υπηρεσία (Meteo France).
Η Ίρμα, που συνοδευόταν από ανέμους ταχύτητας 295 χιλιομέτρων την ώρα επί περισσότερες από 33 ώρες, διέλυσε το ρεκόρ του «σούπερ-τυφώνα» Χαϊγιάν που έπληξε το 2013 τις Φιλιππίνες. Ο Χαϊγιάν συνοδευόταν από ανέμους ίδιας ταχύτητας, αλλά μόνο για 24 ώρες. Παρά τη μικρότερη διάρκειά του, άφησε πίσω του 7.000 νεκρούς ή αγνοούμενους.
ΤΥΦΩΝΑΣ ΙΡΜΑ
«Τέτοια ένταση με τόση διάρκεια δεν την έχουμε ξαναδεί ποτέ στον κόσμο» από την εποχή που ξεκίνησαν οι δορυφορικές παρατηρήσεις, πριν από 50 χρόνια, είπε η μετεωρολόγος Ετιέν Καπικιάν στο Γαλλικό Πρακτορείο.
Η Ίρμα συνεχίζει την πορεία της και αναμένεται να περάσει στα ανοιχτά της Αϊτής και κατόπιν να κινηθεί προς τα νησιά Τερκς και Κέικος και τις νότιες Μπαχάμες.
Σύμφωνα με έναν προσωρινό απολογισμό, 9 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, οι 8 από αυτούς στο γαλλικό τμήμα του νησιού Άγιος Μαρτίνος. Οι φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα η ολλανδική κυβέρνηση είναι αποκαλυπτικές.
orienrm1 orienrm2 orienrm4 orienrm5 orienrm6 orienrm7 orienrm8 orienrm9 orienrm10 orienrm11 orienrm12 orienrm13

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...