«Κόπηκε» στα δύο το στάδιο Αζτέκα από το σεισμό στο Μεξικό (vid)

Συγκλονιστικές εικόνες κατέγραψε η κάμερα στο εμβληματικό στάδιο Αζτέκα στην πόλη του Μεξικού την ώρα του σεισμού. Η ιστορική έδρα του Μεξικάνικου ποδοσφαίρου "κόπηκε" στα δύο από τα 7,1 ρίχτερ που χτύπησαν την χώρα.
Το στάδιο σύμβολο όλων των Μεξικανων στη πρωτεύουσα της χώρας, αποτελεί το καμάρι των φιλάθλων και φιλοξένησε δύο τελικούς Παγκοσμίου Κυπέλλου: το 1970 Βραζιλία-Ιταλία 4-1 και τη μαγική ομάδα του Πελέ, αλλά και το 1986 το Αργεντινή-Γερμανία 3-2.
Θα περάσει όμως στην ιστορία για τον προημιτελικό του μουντιάλ 1986 Αργεντινής-Αγγλίας και το περίφημο "χέρι του θεού", Ντιέγκο Μαραντόνα.
GettyImages 52485868
(Το στάδιο Αζτέκα ήταν το καμάρι των Μεξικανών - Πηγή: GETTY IMAGES / BRIAN BAHR)
Αυτό όμως δεν ήταν αρκετό να σώσει το γήπεδο, που εγκαινιάστηκε το 1966, από την καταστροφική δύναμη του σεισμού, που χτύπησε το Μεξικό. Παρότι έχουν γίνει εργασίες ανακατασκευής του 1999, το 2013 και το 2016 και πλέον φιλοξενούσε αγώνες του NFL (Αμερικανικό πρωτάθλημα ράγκμπι) αλλά και συναυλίες, "χόρεψε" στο ρυθμό των ρίχτερ.

Μάλιστα στο βίντεο φαίνεται καθαρά ότι "κόβεται" στα δύο σε κάποια ένωση στην κερκίδα, ευτυχώς δίχως να καταρρεύσει.

Η Ομοσπονδία μάλιστα ενημέρωσε άμεσα, ότι αναβάλεται ο αγώνας της Κρουζ Αζούλ με την Κλαμπ Αμέρικα για το Μεξικανικό Κύπελλο, μέχρι νεωτέρας.

Διαβάστε επίσης
Εικόνες καταστροφής στο Μεξικό μετά το χτύπημα του Εγκέλαδου (vids)

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...