«Ατόπημα οι δηλώσεις του Ισπανού πρέσβη στην Ελλάδα»

Τον Έλληνα πρέσβη στη Μαδρίτη δέχθηκε χθες στο υπουργείο Εξωτερικών της Ισπανίας ο υφυπουργός Εξωτερικών της χώρας Χόρχε Τολέντο Αλπινάνα, σε μια προσπάθεια να εξομαλυνθούν οι διμερείς σχέσεις μετά τη συνέντευξη του Ισπανού πρέσβη στην Αθήνα και την οργισμένη αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών.
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές του Αθηναϊκού Πρακτορείου, ο Ισπανός υφυπουργός Εξωτερικών χαρακτήρισε ως ατόπημα τις
δηλώσεις του Ισπανού πρέσβη, αποδίδοντάς τες στην απειρία του για τα ελληνικά πράγματα και τη συνταγματική πολιτική τάξη στην Ελλάδα.
Ο Χόρχε Τολέντο Αλπινάνα, ο οποίος θεωρείται «άνθρωπος του Ραχόι» στο υπουργείο Εξωτερικών της Ισπανίας, εξέφρασε τη λύπη του για την αναταραχή, ενώ φέρεται να ανέφερε ότι η Μαδρίτη ήδη προέβη σε επίπληξη του πρέσβη της. Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, δήλωσε ακόμα πως η συμπεριφορά του Ισπανού πρέσβη δεν προσιδιάζει σε πρέσβη κύρους τουύ επιπέδου του και υπογράμμισε πως είναι εντελώς εκτός γραμμής (totally out of line).
Επίσης, πάντα με βάση τις ίδιες πηγές, ο κ. Αλμπινάνα εξήρε τη «θερμή και ειλικρινή σχέση των δυο πρωθυπουργών των δύο χωρών.
Τέλος, ευχαρίστησε θερμά για τις δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου κατά της απόσχισης της Καταλονίας.
Δημοσίευση σχολίου
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...