Η παραδοχή πρώην υπουργού για τους αυτονομιστές της Καταλονίας

Ένας πρώην υπουργός του αποπεμφθέντος προέδρου της Καταλονίας Κάρλες Πουτζντεμόν παραδέχτηκε σήμερα ότι η περιφέρεια δεν ήταν απολύτως έτοιμη για την ανεξαρτησία, μολονότι το τοπικό κοινοβούλιο προχώρησε στην ανακήρυξή της, την περασμένη Παρασκευή.
«Αυτή η διαδικασία της ανεξαρτησίας (...) ξεκίνησε από την πλάνη ότι θα ήταν εύκολη, ότι θα μπορούσε να ολοκληρωθεί γρήγορα και χωρίς συνέπειες»,
είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό Rac1 ο Σάντι Βίλα, πρώην υπουργός αρμόδιος για θέματα επιχειρήσεων, ο οποίος παραιτήθηκε την παραμονή της ανακήρυξης της ανεξαρτησίας.
«Πέρα από την κήρυξη της ανεξαρτησίας, υπάρχουν τα γεγονότα», πρόσθεσε αυτός ο μετριοπαθής εθνικιστής πολιτικός που μέχρι την τελευταία στιγμή προέτρεπε να γίνει διάλογος μεταξύ Μαδρίτης και Βαρκελόνης για να αποφευχθεί η διάσπαση και να μην τεθεί υπό κηδεμονία η Καταλονία.
«Πού είναι το υπουργείο Οικονομικών που θα έπρεπε να ιδρυθεί; πού είναι η υπηρεσία κοινωνικής ασφάλισης που θα έπρεπε να θεσπιστεί; πού είναι ο έλεγχος των λιμένων, των αεροδρομίων...;», διερωτήθηκε.
«Όλοι εκείνοι που, ίσως χωρίς να θέλουν να εξαπατήσουν κανέναν αλλά από υπερβολική πίστη, από αφέλεια, έλεγαν ότι όλα ήταν έτοιμα (...) θα πρέπει τώρα να δώσουν εξηγήσεις», εκτίμησε ο Σάντι Βίλα, που είναι μέλος του PdeCat, του κόμματος του Πουτζντεμόν.
Δημοσίευση σχολίου
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...