Στο Endeavor μαζί με τη Μαρέβα Μητσοτάκη ο Τζον Σφακιανάκης Μικρός που είναι ο κόσμος...

Μετά τις αποκαλύψεις του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή σχετικά με την ύπαρξη πραγματικού μεσάζοντα, ονόματι Τζον Σφακιανάκη και με μια έρευνα στο βιογραφικό του, διαπιστώνει κανείς πως το εν λόγω πρόσωπο δεν ήταν άγνωστο στην Ελλάδα, ή τουλάχιστον σε κάποιους κύκλους.
Δείτε επίσης: Τσίπρας: Έλληνας, ονόματι Τζον Σφακιανάκης, o επίδοξος μεσάζοντας (video)
Αναλυτικότερα, ρίχνοντας μια ματιά στο βιογραφικό του, ο κ. Σφακιανάκης είναι Ανώτερος Μελετητής στο Ίδρυμα Αραβία.
Εργάζεται επίσης ως Διευθυντής Οικονομικών Ερευνών στο Κέντρο Έρευνας του Κόλπου στο Ριάντ. Προηγουμένως ήταν Διευθυντής Μέσης Ανατολής του ομίλου Ashmore στο Ριάντ.
Δείτε επίσης: Αυτός είναι ο Τζον Σφακιανάκης – Διαψεύδει ο Παπακωνσταντίνου ότι ήταν σύμβουλός του
Φυσικά, το βιογραφικό του δεν σταματά εδώ. Ωστόσο, υπάρχει ένα σημείο σε αυτό, όπου θα μπορούσε να γίνει μια «στάση» στην ανάγνωση.
Συγκεκριμένα, ο κ. Σφακιανάκης εμφανίζεται επίσης ως μέλος της Endeavor της Σαουδικής Αραβίας, του διεθνή μη κερδοσκοπικού οργανισμού που στηρίζει επιχειρήσεις, του οποίου ιδρύτρια και αντιπρόεδρος στο ελληνικό τμήμα είναι η… Μαρέβα Μητσοτάκη.

Υ.Γ: Μικρός που είναι ο κόσμος…
Δείτε επίσης: Τι απαντά η Μαρέβα Γκραμπόφσκι για το πόθεν έσχες της και το διπλό ΑΦΜ

  • Και τρίτος ενδιάμεσος ανάμεσα σε Ελλάδα και Σαουδική Αραβία
  • Ποιος είναι ο Τζον Σφακιανάκης που ανέφερε ο πρωθυπουργός
  • Χρηματοοικονομικός σύμβουλος αποκρατικοποιήσεων το 2011 στον Παπακωνσταντίνου
  • «Δεν θέλετε να χτυπήσετε τον Καμμένο αλλά την κυβέρνηση»
  • Προανήγγειλε προ ημερήσιας συζήτηση στη Βουλή για τη φοροδιαφυγή

  • Μετά το «Βατερλό» στη συζήτηση προ ολίγων ημερών στη Βουλή για ζητήματα ασφάλειας, προστέθηκε ακόμη ένα στο «παθητικό» του Κυριάκου Μητσοτάκη, μετά από τα όσα αποκάλυψε σήμερα, Δευτέρα ο Αλέξης Τσίπρας σχετικά με την ύπαρξη πραγματικού  μεσάζοντα, ονόματι Τζον Σφακιανάκη, στο πλαίσιο της συζήτησης για πώληση όπλων στη Σαουδική Αραβία, καθώς ο Β. Παπαδόπουλος αποδείχθηκε ότι ήταν εξουσιοδοτημένος. 
    Δείτε επίσης: Συζήτηση στη Βουλή – «Τον Παπαδόπουλο μου τον γνώρισε ο Μητσοτάκης»
    Αναλυτικότερα, ο Αλέξης Τσίπρας με αποκαλύψεις ως απάντηση προς τη βασική επιχειρηματολογία της ΝΔ και ΜΜΕ, γνωστοποίησε επικοινωνίες (και με τηλεγραφήματα ειδικού χειρισμού που αποτελούσαν αλληλογραφία μεταξύ τους) του ελληνα ΥΠΕΞ με τον πρέσβη της Ελλάδας στο Ριάντ.

    Αρχικά ο πρωθυπουργός απάντησε στην κατηγορία ότι ο εκπρόσωπος Παπαδόπουλος δεν ήταν επίσημος εκπρόσωπος της Σ. Αραβίας ή ότι η χώρα δεν τον αποδεχόταν και πως ήταν ο «εκλεκτός του κ. Καμμένου»: Επισήμανε τις ελληνικές κινήσεις που έγιναν για να πιστοποιηθεί ότι όντως ήταν εξουσιοδοτημένο αυτό το πρόσωπο από την Σ. Αραβία. Τόνισε ότι κατόπιν των κινήσεων της Αθήνας, υπάρχει από τις 17 Νοεμβρίου 2016 επίσημο πιστοποιητικό προς χρήση από το ΥΠΕΘΑ της Σ. Αραβίας και μάλιστα υπογεγραμμένο από τον διευθυντή της επιτροπής εξοπλισμών του υπουργείου της Σ. Αραβίας. Σημείωσε ότι αυτό το γνώριζε και ο πρέσβης της Ελλάδας στο Ριάντ.
    Δεύτερον, ο πρωθυπουργός είπε ότι η ΝΔ στήριξε τη “σκανδαλολογία” της περί μη επίσημου εκπροσώπου, στην άποψη του πρέσβη της Ελλάδας στο Ριάντ ότι ο Παπαδόπουλος δεν ήταν ο αυθεντικός εκπρόσωπος – «παρά το γεγονός ότι η ελληνική πλευρά έπραξε τα δέοντα και έχει επίσημα έγγραφα από το σαουδαραβικό ΥΠΕΘΑ ότι ήταν αυτός ο εκπρόσωπος». Αποδομώντας αυτό το επιχείρημα, ο κ. Τσίπρας αποκάλυψε ότι το πρόσωπο που ο πρέσβης κατέδειξε ως προσφορότερο, δεν ήταν κάποιος Σαουδάραβας, κάποιος εκπρόσωπος της χώρας, αλλά ένας έλληνας ενδιάμεσος από το Ηράκλειο, ονόματι Τζον Σφακιανάκης, ο οποίος φέρεται μάλιστα να προσπαθούσε να πετύχει χαμηλότερο τίμημα, δηλαδή προσφορά λιγότερο συμφέρουσα για το ελληνικό Δημόσιο.
    Κατόπιν των αποκαλύψεων κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη «που εδώ και 15 μέρες ενορχηστρώνει την συκοφαντία», να ζητήσει συγγνώμη, από τον ελληνικό λαό και τον υπουργό Άμυνας. «Δεν ξέρω αν νομίζετε ότι με τις φούσκες θα καταφέρετε με αντιπερισπασμό να αλλάξετε τη συζήτηση και να φύγετε από εκεί που σας πονάει, από τη διαφθορά, τη φοροδιαφυγή». «Δεν θα τα καταφέρετε. Εγώ σήμερα απάντησα επί της ουσίας, αλλά την άλλη συζήτηση δεν θα την αποφύγετε», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στον πρόεδρο της ΝΔ και προαναγγέλλοντας ότι θα καταθέσει πρόταση για διεξαγωγή προ ημερησίας συζήτησης στη Βουλή για τη φοροδιαφυγή, «για να δούμε τι απαντήσεις θα δώσετε κ. Μητσοτάκη».
    Αναλυτικά τα λεγόμενα του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή
    «Τέσσερις μέρες μετά τη 17 Νοεμβρίου του 2016 ο έλληνας πρέσβης έστειλε πράγματι ένα τηλεγράφημα. Υπάρχει μία αξιόπιστη πηγή, που βρίσκεται στο στενό περιβάλλον του σαουδάραβα υπουργού Άμυνας και λέει ότι επειδή στη διαδικασία εμπλέκεται μία ελληνική εταιρεία, η πηγή λέει ότι θα έπρεπε να έχει έρθει ο ίδιος απευθείας στην Ελλάδα, προκειμένου να έχει συνεργασία για να πάρει η σαουδαραβική πλευρά σε χαμηλότερο τίμημα, την αγορά του υλικού. Και καταλήγει: Εφόσον η ελληνική πλευρά συμφωνεί ο σύνδεσμός αυτός του υπουργού προτίθεται να έρθει στην Αθήνα για κατ΄ιδίαν διαβούλευση, διευθέτηση και πληρωμή», ανέφερε αρχικά ο πρωθυπουργός.
    Δείτε επίσης: Καμμένος: Καθόλα νόμιμη η διακρατική συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία (video)
    «Κινήθηκε η διαδικασία αυτή ως ενδιάμεσος του πρέσβη; Όχι. Αλλά κινήθηκε με την κανονική διαδικασία, όπως είχε ξεκινήσει, εφόσον η πλευρά του υπουργείου Εθνικής Άμυνας είχε τη διαβεβαίωση ότι είναι ο επίσημος.

    Όταν λοιπόν ξέσπασε όλος αυτός ο θόρυβος, ο υπουργός Εξωτερικών ζήτησε από τον πρέσβη μας στο Ριάντ μία εξήγηση. Γιατί εσύ θεωρείς ότι αυτός δεν είναι ο αυθεντικός εκπρόσωπος της σαουδαραβικής πλευράς; Η απάντησή του ήταν προφορική τότε ότι τα έχω μάθει γιατί αυτή η πηγή βρίσκεται πολύ κοντά. Στο υπουργικό συμβούλιο. Και επειδή ο υπουργός Εξωτερικών είναι παλιά καραβάνα, κάλεσε τον πρέσβη της Σαουδαραβικής πρεσβείας στην Ελλάδα για να ρωτήσει αν υπάρχει κάποιος που παρίσταται στις συνεδριάσεις του υπουργικού συμβουλίου.
    Και τότε ζήτησε από τον πρέσβη μας στο Ριάντ, να κατονομάσει σε ειδικό τηλεγράφημα ποια είναι αυτή η πηγή; Και τότε μεταξύ άλλων, ο πρέσβης μας στο Ριάντ, που είναι η βασική σας επιχειρηματολογία, είπε ότι αρχική πληροφορία περί σαουδαραβικού ενδιαφέροντος, ήρθε από το ίδιο πρόσωπο. Έλληνας είναι. Και το όνομα αυτού είναι Τζον Σφακιανάκης, από το Ηράκλειο Κρήτης. Στη διάθεσή σας.
    Ένας Έλληνας, άλλος ενδιάμεσος, ήθελε να βρει μία λιγότερο συμφέρουσα για την ελληνική πλευρά συμφωνία», σχολίασε, για να συνεχίσει: Το ποιος είναι αυτός, ο άλλος ενδιάμεσος να ψάξετε να το βρείτε εσείς. Το μόνο που κατάφερα να βρω εγώ είναι ότι ήταν χρηματοοικονομικός σύμβουλος αποκρατικοποιήσεων το 2011 στον κύριο Παπακωνσταντίνου. Μπορεί να είναι εντιμότατος, αλλά εν πάση περιπτώσει δεν είναι σαουδαραβική πλευρά.

    Από κει και πέρα, ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε νωρίτερα στην ομιλία του πως «δεν θα ανεχτώ καμία πρόκληση, καμία συκοφαντία και καμία γραφικότητα από τον κ. Μητσοτάκη».
    «Φτάσατε στο σημείο να ισχυρισθείτε ότι το προγραμματισμένο ταξίδι μου στη Γαλλία και στις Βρυξέλλες και οι συναντήσεις μου με Μακρόν και Γιούνκερ έγινα για να μη βρίσκομαι στη Βουλή, για να δραπετεύσω. Από τι; Από την αντιπαράθεση με τον κ. Μητσοτάκη; Ούτε εσείς, ούτε εκείνοι που τα γράφουν δεν τα πιστεύουν», είπε ο κ. Τσίπρας.
    Δείτε επίσης: Καμμένος: Καθόλα νόμιμη η διακρατική συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία (video)
    «Ούτε κρύβομαι, ούτε εκβιάζομαι», τόνισε ο πρωθυπουργός και αναφερόμενος στο πρόσφατο τηλεοπτικό του σποτ, είπε: «Δεν έχω να φοβηθώ τίποτα. Και όταν έρχονται τηλεοπτικά συνεργεία στο γραφείο μου, ούτε ξεσκονίζω ούτε κρύβω τα δώρα που δίνονται στον πρωθυπουργό, Να δω όταν θα έρθει κάποιο τηλεοπτικό συνεργείο στο γραφείο σας, τι ξεσκόνισμα θα κάνετε εσείς, που θα κρύψετε τα παραστατικά της Ζίμενς, τα δάνεια του Κήρυκα Χανίων, τις απομαγνητοφωνήσεις του αντιπροέδρου του κόμματός σας, και το Ε9 που δεν έχετε καταθέσει. Μετακόμιση θα κάνετε εσείς. Δεν φοβάμαι τίποτα επανέλαβε ο κ. Τσίπρας. Είμαι εδώ για να υπερασπιστώ την αλήθεια και να αποκαλύψω το βρόμικο παιχνίδι και το μέγεθος της απάτης σας, να καταλάβει ο λαός ποιος είναι ο στόχος και ο σχεδιασμός σας»είπε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη.
    Δείτε επίσης: Ο Πατεράκης του Άδωνη πίσω από απειλητικό τηλεφώνημα στον Καμμένο
    «Δεν είναι δικός μας δρόμος ο βούρκος της διαπλοκής»
    «Δεν μπορεί να περάσει από το μυαλό σας ότι θα είστε αλλά δυο χρόνια εκεί που είστε, συν τέσσερα», απευθύνθηκε στην αξιωματική αντιπολίτευση ο Αλέξης Τσίπρας και αναρωτήθηκε: «Νομίζετε ότι έτσι πέφτουν οι κυβερνήσεις; Από τους βαρόνους;».
    «Κύριε Μητσοτάκη μιλήσατε για βούρκο και για λάσπη απευθυνόμενος σε μένα. Δεν είναι δικός μας δρόμος ο βούρκος της διαπλοκής», προσέθεσε ο πρωθυπουργός και τόνισε:
    «Εμείς θέλουμε το φως, γι΄ αυτά είμαι εδώ σήμερα, για να υπερασπιστώ το φως», είπε ο Αλέξης Τσίπρας. Συμπλήρωσε δε πως όλες αυτές τις μέρες δεν έχει καταλάβει ο κόσμος γιατί κατηγορείται και ποιος κατηγορείται.

    «Δεν θέλετε να χτυπήσετε τον Καμμένο αλλά την κυβέρνηση»
    «Αγαπητέ κ. Τασούλα σας δίνουν γραμμή μέσα μαζικής ενημέρωσης, οι ιδιοκτήτες των οποίων έχουν λυσσαλέα επίθεση στην κυβέρνηση», είπε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον βουλευτή της ΝΔ.
    «Εδώ και 15 μέρες βρέθηκαν τα paradise papers, συνομιλίες Αυγενάκη»,ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας, σημειώνοντας πως ένα κρεσέντο από μέσα ενημέρωσης βρήκε έναν, εχθρό την κυβέρνηση, και προσέθεσε: «Τώρα που ήρθε η ώρα να πληρώσει τα χρωστούμενα, ο κομιστής, καθυβρίζει εκεί καταντήσατε τη ΝΔ κ. Μητσοτάκη».

    «Δεν είναι τυχαίο ότι στοχοποιούν τον Καμμένο, δεν θέλετε να χτυπήσετε τον Καμμένο αλλά την κυβέρνηση και κυρίως αυτοί που σας δίνουν γραμμή με τα πρωτοσέλιδα. Θέλουν να δημιουργήσουν συνθήκες αποσταθεροποίησης γιατί δεν θέλουν αυτή η κυβέρνηση να βγάλει τη χώρα από την κρίση», τόνισε και συμπλήρωσε.
    «Βλέπετε ότι δεν είναι θέμα ημερών, βλέπετε ότι η κυβέρνηση αυτή πετυχαίνει εκεί που εσείς αποτύχατε πέντε χρόνια. Όχι μόνο θα στηρίξει την κοινωνική πλειοψηφία, όπως έκανε με το κοινωνικό μέρισμα. Δεν θα βγάλουμε μόνο την χώρα από την κρίση, αλλά θα κερδίσουμε και τις επόμενες εκλογές», είπε ο κ. Τσίπρας.
    «Δεν έχουμε μεσάζοντα αλλά συμφωνία ανάμεσα στα δυο κράτη»
    «Το βασικό σας επιχείρημα κ. Μητσοτακη είναι ότι η πρεσβεία μας στο Ριάντ μας προειδοποιούσε να μην προχωρήσουμε σε αυτή την κίνηση», ανέφερε ο πρωθυπουργός, ενώ άφησε αιχμές για χρηματισμό λειτουργών του Δημοσίου για τη διαρροή εγγράφων.
    «Ο κ. Παπαδόπουλος κατέθεσε την εξουσιοδότηση που είχε από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Σαουδικής Αραβίας, ζητήσαμε από τον ακόλουθο Άμυνας, που έχουμε στα Αραβικά Εμιράτα να ελεγχθεί η νομιμότητα του εγγράφου που κατέθεσε ο κ. Παπαδόπουλος για τη γνησιότητα του εγγράφου. Υπήρξε απάντηση από τη Σαουδική Αραβία ότι το έγγραφο είναι αυθεντικό», είπε στη συνέχεια ο Αλέξης Τσίπραςαναφερόμενος στον ρόλο του Βασίλη Παπαδόπουλου και τόνισε:
    «Τον Νοέμβριο του 2016 έχουμε το πιστοποιητικό που ορίζει ότι είναι γνήσια η εξουσιοδότηση, όποτε δεν έχουμε μεσάζοντα αλλά συμφωνία ανάμεσα στα δυο κράτη».
    Προ ημερήσιας συζήτηση στη Βουλή για τη φοροδιαφυγή, προανήγγειλε ο πρωθυπουργός
    «Η αλληλογραφία του υπουργού Εξωτερικών γίνεται με απόρρητα τηλεγραφήματα», επισήμανε ο πρωθυπουργός και ανέφερε ότι δεν θα καταθέσει στη Βουλή τα έγγραφα με την απάντηση του πρέσβη μας στο Ριάντ, αλλά θα τα δώσει στους αρχηγούς των κομμάτων να τα διαβάσουν.
    Προσέθεσε ότι τέσσερις μέρες μετά την επικύρωση της πιστοποίησης, ο πρέσβης έστειλε τηλεγράφημα στον ΥΠΕΞ που έλεγε ότι υπάρχει μια αξιόπιστη πηγή κοντά στον υπουργό Άμυνας Σαουδικής Αραβίας που λέει πως πρέπει να έρθει στην Αθήνα για άμεση διαβούλευση, το όνομα αυτού κ. Τζον Σφακιανάκης, προσέθεσε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας πως ούτε αυτός είναι η Σαουδική πλευρά, είναι ενδιάμεσος και αυτός, και προσέθεσε:
    «Να ζητήσετε συγνώμη κ. Μητσοτάκη από τον υπουργό Άμυνας, τον υπουργό Εξωτερικών και το διπλωματικό σώμα, δεν κάνετε κακό στην κυβέρνηση αλλά στη χώρα κ. Μητσοτάκη».
    Όπως είδατε απάντησα επί της ουσίας, αλλά δεν θα αποφύγετε τη συζήτηση για τη φοροδιαφυγή, θα καταθέσω αίτημα για προ ημερήσιας συζήτηση στη Βουλή για τη φοροδιαφυγή, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.
    Δείτε επίσης: Το παράπονο του Κυριάκου: Α, ήρθατε κύριε Τσίπρα. Καλώς τον κι ας άργησε
    Δείτε επίσης: Νέα «καρφιά» Φίλη: Να ελεγχθούν οι εξοπλισμοί στη Σ. Αραβία (video)

    Δεν υπάρχουν σχόλια :

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...