Χριστούγεννα στα καλύτερα παγοδρόμια του πλανήτη

Παραδοσιακά τα Χριστούγεννα είναι η εορτή των παιδιών. Σε κάθε σπίτι, σε κάθε οικογένεια, ανεξαρτήτως οικονομικής επιφάνειας, άπαντες φροντίζουν έτσι ώστε, κάτω από το Χριστουγεννιάτικο δένδρο να υπάρχουν δώρα για τους μικρούς συγγενείς και φίλους. Οι δρόμοι πλημμυρίζουν από μπαμπάδες και μαμάδες για βόλτες στα μαγαζιά, οι γιαγιάδες φροντίζουν για τα σπιτικά γλυκίσματα, οι δρόμοι είναι γεμάτοι με χιλιάδες φωτεινά λαμπιόνια και το συναισθήματα που κυριαρχούν, είναι η αγάπη και η αλληλεγγύη.
- Πηγή: EPA/NEIL HALL
- Πηγή: REUTERS/Yves Herman
- Πηγή: REUTERS/Brendan McDermid
- Πηγή: REUTERS/Darrin Zammit Lupi
- Πηγή: REUTERS/Darrin Zammit Lupi
- Πηγή: REUTERS/Darrin Zammit Lupi
- Πηγή: REUTERS/Darrin Zammit Lupi
- Πηγή: REUTERS/Darrin Zammit Lupi
- Πηγή: REUTERS/Darrin Zammit Lupi
- Πηγή: REUTERS/Darrin Zammit Lupi
- Πηγή: REUTERS/Darrin Zammit Lupi
Μία από τις παραδοσιακότερες εικόνες που συναντάμε αυτές τις ημέρες σε ολόκληρο τον πλανήτη, είναι τα ασφυκτικά γεμάτα παγοδρόμια. Μικροί και μεγάλοι, φορούν τα γάντια και τον σκούφο τους και αφιερώνουν χρόνο για μία επίσκεψη στο κέντρο της πόλης, προκειμένου να απολαύσουν πιρουέτες και ...τούμπες!
Στην Αθήνα, το εντυπωσιακότερο παγοδρόμιο, βρίσκεται στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Στα νότια προάστια και συγκεκριμένα στα όρια των Δήμων Παλαιού Φαλήρου και Τζιτζιφιών, έχει δημιουργηθεί ένα από τα καλύτερα πάρκα αναψυχής και Πολιτισμού της Ευρώπης. Το «σκηνικό» είναι φαντασμαγορικό, με εκατοντάδες δένδρα στολισμένα και φωτισμένα, πέριξ του χώρου, όπου στεγάζονται η Εθνική Λυρική Σκηνή και η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος.
Στον περιβάλλοντα χώρο, δεσπόζει το τεχνητό κανάλι, μέρος του οποίου έχει μετατραπεί σε παγοδρόμιο, όπου μικροί και μεγάλοι απολαμβάνουν στιγμές χαράς και ξεγνοιασιάς. Παγοδρόμιο υπάρχει επίσης, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, αλλά και στις περισσότερες πόλεις της χώρας, τουλάχιστον για την περίοδο των Χριστουγέννων.

Τα πιο χαρακτηριστικά παγοδόμια του πλανήτη

Somerset House (Λονδίνο): Το Somerset House φιλοξενεί ένα από τα πιο όμορφα και παλαιότερα παγοδρόμια του Λονδίνου. Στεγάζεται σε μια πίσω αυλή του 18ου αιώνα πίσω από το λαμπερό χριστουγεννιάτικο δέντρο στην Tiffany.
Yosemite National Park (Καλιφόρνια): Τι πιο όμορφο από την δυνατότητα να κάνεις πατινάζ στον πάγο, μέσα στην φύση για τα Χριστούγεννα; Το Εθνικό Πάρκο Yosemite, ένα από τα πιο όμορφα εθνικά πάρκα στον κόσμο, φιλοξενεί το παραδοσιακό παγοδρόμιο από τη δεκαετία του 1930. Βρίσκεται στους πρόποδες του μαγευτικού Half Dome στην Καλιφόρνια.
 
Rathausplatz (Βιέννη):
 Το παγοδρόμιο στους πρόποδες του Δημαρχείου της Βιέννης, καλύπτει έκταση 5.400 τετραγωνικών μέτρων κι έχει το προσωνύμιο «Vienna Dream Dream». Διαθέτει έξι πίστες κανονικών διαστάσεων κι ένα παγοδρόμιο μήκους 415 μέτρων!

Boston Common Frog Pond (Βοστώνη): Η «νέα Αγγλία» τον χειμώνα! Δένδρα με παγωμένα κλαδιά, ένα ζεστό πιάτο ατμιστού ραγκού και όλα αυτά σε Βικτωριανή ατμόσφαιρα, αποτέλεσμα της αρχιτεκτονικής των Μπέϊκον Χιλ και Μπακ Μπέϊ.
Trocadero on ice (Παρίσι): Το «Trocadero On Ice» προσκαλεί τους μικρούς και μεγάλους επίδοξους σκιέρ να σε ένα παγοδρόμιο 300 τετραγωνικών μέτρων, κάτω από το Χριστουγεννιάτικο δένδρο. Μεγαλοπρεπές σκηνικό στα «πόδια» του Πύργου του Αϊφελ!
Nathan Phillips Square (Τορόντο): Καταπληκτικό τοπίο στο κέντρο της πόλης και συγκεκριμένα στην πλατεία Νέϊθαν Φίλιπς. Χριστουγεννιάτικα στολίδια κι εκατομμύρια φώτα, προδιαθέτουν για μοναδική διασκέδαση.
Hampton Court (Λονδίνο): Ακριβώς δίπλα στο Hampton Court Palace, στο αγαπημένο μέρος του Ερρίκου του Η`, βρίσκεται το εντυπωσιακό παγοδρόμιο έκτασης 900 τετραγωνικών μέτρων.
Princes Street Gardens (Εδιμβούργο): Πρόκειται για το μεγαλύτερο υπαίθριο παγοδρόμιο στην Μεγάλη Βρετανία! Εκτός από το παγοδρόμιο, υπάρχει πρόσβαση σε καρουζέλ, στην αγορά των Χριστουγέννων, φαγητό στα γρήγορα και καλά ζυμωμένο κρασί.

Διαβάστε επίσης

Πάπας Φραγκίσκος: «Πρέπει να αναγνωρίσουμε τα Χριστούγεννα στα βλέμματα των παιδιών»

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...