«Μπορώ να κυβερνήσω και εξ αποστάσεως»

Ο φυγόδικος στο Βέλγιο πρώην πρόεδρος της Καταλονίας και εκλεγμένος στις πρόσφατες εκλογές, Κάρλες Πουτζντεμόν, δήλωσε ότι αν το κοινοβούλιο τον εκλέξει ξανά επικεφαλής της κυβέρνησης, μπορεί να ασκήσει τα καθήκοντά του και εξ αποστάσεως. άρη στις νέες τεχνολογίες, σήμερα όλα είναι εφικτά.
Μιλώντας στο δημόσιο ραδιόφωνο της Καταλονίας, ο Κάρλες Πουτζντεμόν, που εάν επιστρέψει στην Ισπανία θα συλληφθεί, είπε ότι χάρη στις νέες τεχνολογίες, σήμερα όλα είναι εφικτά.

«Όπως ακριβώς σήμερα εγώ βρίσκομαι στις Βρυξέλλες και εσείς στη Βαρκελώνη και η ποιότητα του ήχου είναι εξίσου καλή τόσο στην Ταραγόνα όσο και στη Χιρόνα», είπε για να δώσει έμφαση στα λεγόμενά του.
Ανέφερε ότι βρίσκεται σε διαρκή επαφή με τους πρώην υπουργούς Ζόρντι Τουρούλ και Χοσέπ Ρουλ και καθώς και πριν το υπουργικό συμβούλιο συνεδρίαζε κάθε Τρίτη, εξίσου εύκολα μπορεί να κυβερνήσει και τώρα από μακριά.
Μάλιστα, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο ο βασιλιάς να μη δεχθεί τον διορισμό του στη θέση του προέδρου από την καταλανική Βουλή, είπε: «Τους προέδρους τους εκλέγουν τα κοινοβούλια. Αν το κοινοβούλιο με εκλέξει δημοκρατικά, ο αρχηγός του κράτους δεν έχει το δικαίωμα να άρει τη συνταγματική εντολή».
Πρέπει να σημειωθεί ότι καθώς τα περισσότερα μέλη την αποπεμφθείσας κυβέρνησης της Καταλονίας είναι είτε στη φυλακή είτε διώκονται ποινικά είτε βρίσκονται στο εξωτερικό και αν επιστρέψουν θα συλληφθούν, υπάρχουν πραγματικά προβλήματα στον σχηματισμό κυβέρνησης από τη νεοεκλεγείσα Βουλή στην οποία τα αυτονομιστικά κόμματα έχουν την πλειοψηφία.
Μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου, το καταλανικό κοινοβούλιο πρέπει να αποφασίσει αν θα επιτρέψει στον Κάρλες Πουτζντεμόν να κυβερνήσει «δι' αντιπροσώπου», ενώ η ισπανική κεντρική κυβέρνηση έχει δηλώσει κατηγορηματικά ότι θα προσβάλει την απόφαση αυτή αν χρειαστεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...