Έχασε την ευκαιρία για κορυφή η ΑΕΚ Έμεινε στο 1-1 με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι

Ο Νταμίρ Κάναντι παρέταξε την ομάδα του με 4-2-3-1 και τον αμφίβολο καθ' όλη την διάρκεια Ντιγκινί στο βασικό σχήμα! Στο τέρμα ήταν ο Γιαννιώτης, στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά οι Κιβρακίδης, Ρισβάνης, Χατζηισαΐσας, Γιαννούλης. Στον άξονα ο Μάντσον με τον Μπουσουλάτζιτς, ο Βασιλακάκης λίγο πιο μπροστά τους σε ελεύθερο ρόλο. Στα δεξιά της μεσοεπιθετικής γραμμής βρέθηκε ο Ντιγκινί, στα αριστερά ο Ουάρντα και στην κορυφή της επίθεσης ο Ντάουντα.


Με 4-2-3-1 κατέβασε και την Ένωση ο Μανόλο Χιμένεθ. Ο Ισπανός τεχνικός προχώρησε σε αλλαγές σε σχέση με το ματς στο Κίεβο. Κάτω από τα δοκάρια βρέθηκε ο Τσιντώτας, στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά οι Μπακάκης, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Χουλτ. Στον άξονα ο Γαλανόπουλος με τον Σιμόες στο πλάι του, ενώ στα εξτρέμ βρέθηκαν αριστερά ο Χριστοδουλόπουλος και δεξιά ο Γκάλο. Στην κορυφή της επίθεσης αγωνίστηκε ο Αραούχο, με τον Λιβάια να παίζει λίγο πιο πίσω του.
«Κιτρινόμαυρη» πίεση χωρίς αποτέλεσμαΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΑΕΚ
Η Ένωση μπήκε πολύ καλύτερα στο γήπεδο και με εμφανέστατο σκοπό να βρει το γρήγορο γκολ που θα έκανε πιο εύκολο το έργο της στο Περιστέρι. Είχε τρεις καλές στιγμές να το πετύχει αυτό στο πρώτο 20λεπτο χωρίς όμως να τα καταφέρει.
Αρχικά στο 7', ο Λιβάια πέρασε ωραία μπαλιά στον Αραούχο, με τον Γιαννιώτη να διαβάζει την φάση και να σώζει. Τρία λεπτά αργότερα, ήταν σειρά του Λιβάια να απειλήσει, όταν μετά από ατομική προσπάθεια έπιασε ένα ωραίο σουτ από το ημικύκλιο, βλέποντας και πάλι τον Γιαννιώτη να κρατά το μηδέν. Τελευταία καλή στιγμή για την ΑΕΚ στο πρώτο μέρος ήταν στο 17'. Τότε ο Γκάλο εκτέλεσε ένα φάουλ και η μπάλα έφυγε χιλιοστά εκτός.

Ισορρόπησε ο Ατρόμητος και το... 12ο δοκάρι!

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΑΕΚ
Από την φάση του Γκάλο κι έπειτα, η ομάδα του Κάναντι κατάφερε να ισορροπήσει και να κάνει το παιχνίδι της. Ωστόσο δεν έβρισκε χώρους ώστε να πατήσει την περιοχή του Τσιντώτα, με αποτέλεσμα να απειλήσει μόνο με δύο φάουλ. Το πρώτο ήρθε στο 21', όταν ο Ουάρντα εκτέλεσε η μπάλα βρήκε στο τείχος κι έφυγε ελάχιστα έξω.
Το δεύτερο ήταν και αυτό που έφερε την σημαντικότερη ευκαιρία στο πρώτο μέρος. Και πάλι ο Αιγύπτιος, από το ίδιο ακριβώς σημείο εκτέλεσε φάουλ, η μπάλα κόντραρε στο τείχος άλλαξε πορεία και σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Τσιντώτα. Αυτό το δοκάρι ήταν το 12ο φετινό για τον Ατρόμητο που πολύ δύσκολα δεν θα βγει... πρωταθλητής στα δοκάρια!
Τελικά, το 0-0 σφράγισε τις προσπάθειες των δύο ομάδων στο πρώτο ημίχρονο μιας κι από το δοκάρι του Ουάρντα κι έπειτα δεν είχαμε κάποια άλλη αξιόλογη φάση.

Ο Ατρόμητος τον έλεγχο, η ΑΕΚ την ουσία!

Στην επανάληψη, οι Περιστεριώτες είχαν την κατοχή της μπάλας και τον έλεγχο του αγώνα, όμως η ΑΕΚ την ουσία. Το γκολ! Αρχικά απείλησε στο 50' με ένα μακρινό σουτ του Γκάλο να καταλήγει άουτ, μετά από λάθος διώξιμο του Γιαννιώτη, και στο 68' κόντρα στην ροή της αναμέτρησης σκόραρε.
Οι ποδοσφαιριστές του Κάναντι, πούλησαν εύκολα την μπάλα στο κέντρο, ο Αραούχο έβγαλε την ΑΕΚ στην αντεπίθεση, έδωσε στον Λιβάια, εκείνος από δεξιά έκανε το γύρισμα ο Γιαννούλης με τάκλιν δεν μπόρεσε, τελικά η μπάλα έφτασε στον Αραούχο ο οποίος απέφυγε και τον Γιαννιώτη που είχε βγει κι έκανε το 0-1. Γενικά στη φάση αυτή έγινε ένα μεγάλο ομαδικό λάθος από τους Περιστεριώτες το οποίο εκμεταλλεύτηκε και σκόραρε η Ένωση.1863516

Πίεσε ο Ατρόμητος, αστόχησε ο Αραούχο!

Όπως ήταν λογικό από εκεί και πέρα οι Περιστεριώτες βγήκαν μπροστά και απείλησαν την ΑΕΚ, η οποία έχασε μεγάλη ευκαιρία να κάνει και το 0-2 λίγο αργότερα. Αρχικά στο 71' ο Μπρούνο με σουτ έξω από την περιοχή δεν δυσκόλεψε τον Τσιντώτα, κάτι που έκανε ο Μάντσον με νέο μακρινό σουτ λίγο αργότερα.
Στο 76' λοιπόν ο Αραούχο έχασε τεράστια ευκαιρία να τελειώσει το παιχνίδι! Ο Μασούντ στην πρώτη του επαφή με την μπάλα, γύρισε στον Αργεντινό, ο οποίος με προβολή από την μικρή περιοχή έστειλε την μπάλα άουτ!

Δεν το τέλειωσε και το... πλήρωσε!

Αφού λοιπόν ο Αραούχο δεν μπόρεσε να τελειώσει το παιχνίδι, ο Ατρόμητος βρήκε τον τρόπο να φτάσει στην ισοφάριση με τον καλύτερο ποδοσφαιριστή του στο γήπεδο. Ο Ουάρντα, από τα δεξιά βρήκε χώρο κι έπιασε ένα πανέμορφο σουτ, στέλνοντας την μπάλα στο δεξί παραθυράκι της εστία του Τσιντώτα για το 1-1.
Από εκεί και πέρα το παιχνίδι είχε πολύ ένταση με τους Μοράν, Ουάρντα και Λιβάια Γιαννούλη. Κάποια φάση για να πάρει μία από τις δύο ομάδες τη νίκη δεν υπήρξε και το 1-1 έμεινε μέχρι τέλους.
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΑΕΚ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΑΕΚ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΑΕΚ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΑΕΚ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΑΕΚ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΑΕΚ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΑΕΚ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΑΕΚΠηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...