Τι απάντησε η πρόεδρος της Novartis Ελλάς στην ερώτηση «Δόθηκαν μίζες σε πολιτικούς;»

Μία ημέρα πριν από τη συζήτηση και την ψηφοφορία στη Βουλή για συγκρότηση επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης όσον αφορά τη διερεύνηση οικονομικών εγκλημάτων που ενδέχεται να έχουν τελεστεί από δύο πρώην πρωθυπουργούς και οκτώ πρώην υπουργούς στο σκάνδαλο Novartis, η πρόεδρος της Novartis Hellas Suzanne Kohout απαντώντας σε ερώτηση του Virus «δώσατε χρήματα σε Έλληνες πολιτικούς και σε ποιους;» επικαλέστηκε τον «κώδικα δεοντολογίας της Novartis που δεν επιτρέπει κάτι τέτοιο…».

Ισχυριζόμενη δε, ότι πληροφορήθηκε τις καταγγελίες για δωροδοκία πολιτικών προσώπων όταν έγιναν γνωστά στοιχεία της δικογραφίας, είπε πως... «από την περασμένη εβδομάδα οι δικηγόροι που πραγματοποιούν τον εσωτερικό μας έλεγχο εξετάζουν προσεκτικά κάθε συναλλαγή που έχουμε πραγματοποιήσει από το 2006 μέχρι σήμερα. Εξετάζουν αν το τίμημα είναι εύλογο για τον σκοπό που αφορούσε κάθε δαπάνη»!
«Μετά από μια βδομάδα δεν είστε σε θέση να απαντήσετε «αν υπάρχουν πολιτικοί που έλαβαν;» τη ρωτά ο δημοσιογράφος,. Και η Kohout απαντά: «Έχετε δίκιο. Και εγώ ρωτώ πιεστικά τους δικηγόρους, αλλά μου λένε ότι είναι πρόωρο να πούμε οτιδήποτε. Σας διαβεβαιώ ότι, αν υπήρξε κάποιο κενό στις διαδικασίες μας, θα εντοπιστεί και θα διορθωθεί».
Και καταλήγει λέγοντας ότι ο εσωτερικός έλεγχος «εκτιμώ πως θα πάρει αρκετά, γιατί, όπως αντιλαμβάνεστε, πρόκειται για μεγάλο αριθμό συναλλαγών. Ίσως στα τέλη του 2018 να έχουμε έγκυρα αποτελέσματα».
πηγη
Δημοσίευση σχολίου
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...