Θρίλερ στον Έβρο: Στις φυλακές Ανδριανούπολης οι Έλληνες στρατιωτικοί

Με την κατηγορία της παράνομης διείσδυσης και όχι της κατασκοπίας οδηγήθηκαν στις κλειστές φυλακές της Ανδριανούπολης όπου και θα κρατηθούν μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα τα δυο στελέχη του Ελληνικού Στρατού, που συνελήφθησαν από τουρκική περίπολο το μεσημέρι της Πέμπτης στην ελληνοτουρκική μεθόριο στις Καστανιές του Έβρου.

Σύμφωνα. με πληροφορίες από τα διαμοιβόμενα στις διαδοχικές τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχαν οι αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων Ελλάδας - Τουρκίας, εκπέμπεται η θετική πρόθεση της τουρκικής πλευράς να ολοκληρωθεί
η επιστροφή των ελλήνων αξιωματικών στη χώρα μας. Αυτό το μήνυμα άλλωστε φέρεται να διατυπώθηκε με ευκρίνεια από τον Χουλουσί Ακάρ στον Ναύαρχο Αποστολάκη και στη σημερινή συνομιλία τους.

Ως δείγμα των καλών προθέσεων της Τουρκίας αποτιμάται στο Ελληνικό Πεντάγωνο και το γεγονός ότι η είδηση της σύλληψης των Ελλήνων στρατιωτικών δεν διέρρευσε στον Τουρκικό τύπο.

Στο Ελληνικό Πεντάγωνο πάντως αποκλείουν προς ώρας το σενάριο της ενέδρας και με βάση τα μέχρι στιγμής στοιχεία φέρεται να στοιχειοθετείται η απώλεια προσανατολισμού λόγω των εξαιρετικά δυσμενών συνθηκών. Είναι ενδεικτικό ότι ακόμη και οι σημάνσεις που υπάρχουν στο χέρσο κομματι του ποταμού Έβρου, όπου πραγματοποιείται η περίπολος, είχε σκεπαστεί από χιόνι.
πηγη

Δημοσίευση σχολίου
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...