Απόφαση ΣτΕ - Βίτσας: Από τον Οκτώβριο και σε μηνιαίες δόσεις τα αναδρομικά

Για εφαρμογή της απόφασης του Τριμελούς Συμβουλίου Συμμόρφωσης του ΣτΕ, με καταβολή των αναδρομικών σε ένστολους και απόστρατους σε μηνιαίες δόσεις από τον προσεχή Οκτώβριο ή το αργότερο τον ερχόμενο Νοέμβριο, έκανε λόγο ο υπουργός, Αναπληρωτής Εθνικής Άμυνας, κ. Δημήτρης Βίτσας. Επιπρόσθετα, επικαλέστηκε μελέτη του υπουργείου, σύμφωνα με την οποία το κόστος για την υλοποίηση της απόφαση κυμαίνεται μεταξύ 400 και 500 εκατομμυρίων ευρώ.


Ο κ. Βίτσας μάλιστα δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό REALότι η απόφαση του ΣτΕ η οποία στην ουσία έρχεται να δικαιώσει την κυβέρνηση και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά: "ήδη έχει κάνει μελέτη σε σχέση με την επιστροφή του 50% των αναδρομικών των ενστόλων, αναπροσαρμοσμένων προς πάνω με βάση και τη μελέτη που έχουμε κάνει." και πρόσθεσε: "Μένει μέχρι τον Οκτώβριο του 2018 να υπάρξει η οριστική λύση, την οποία ήδη έχουμε προτείνει σαν Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και μπαίνει ένα ζήτημα στην πλήρη λύση του ώστε να επιστραφούν τα χρήματα σε αυτούς που οφείλονται οι οποίοι έχουν υποστεί σημαντικές μειώσεις τα τρία τελευταία χρόνια."

Νωρίτερα μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, επισήμανε ότι: "Ο προηγούμενος νόμος έλεγε ότι θα δίνεται το 50% των αναδρομικών σε 36 δόσεις. Έτυχε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να τα δώσει αυτά." υπενθυμίζοντας ότι: "Συγχρόνως ο νόμος έλεγε ότι το άλλο 50% έλεγε «θα δούμε αν το επιτρέψουν τα δημοσιονομικά της χώρας».

Και υποστήριξε ότι: "Εμείς ως κυβέρνηση έχουμε πει ότι δεσμευόμαστε ότι θα δοθεί και το υπόλοιπο 50%. Στο ΥΠΕΘΑ υπολογίσαμε ότι αυτά τα χρήματα με τις προσαυξήσεις είναι γύρω 450-500 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένων και των συνταξιούχων. Κάναμε λοιπόν μια μελέτη για το πώς μπορούμε να το δώσουμε.Βάση της μελέτης μπορούμε να τα δώσουμε σε μηνιαίες δόσεις. Πιστεύω ότι από τον Οκτώβρη-Νοέμβρη θα ξεκινήσουμε να τα δίνουμε." 
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...