O… θεριακλής ελέφαντας που καπνίζει στο δάσος πονοκεφαλιάζει τους επιστήμονες

Αν σας λέγαμε πως υπάρχει βίντεο με έναν ελέφαντα που καπνίζει, θα νομίζατε πως πρόκειται για κακοστημένη φάρσα.
Μόνο που ακριβώς αυτό συνέβη σε προστατευόμενο δρυμό της νότιας Ινδίας, όταν οι υπεύθυνοι του πάρκου συνέλαβαν έναν ινδικό ελέφαντα να γεύεται στάχτη!
Εννοείται πως οι ζωολόγοι δεν έχουν ιδέα τι ακριβώς κάνει και γιατί το κάνει αυτό, όπως ομολόγησε και ο Vinay Kumar, ο επικεφαλής επιστήμονας της Wildlife Conservation Society της Ινδίας, στον «Guardian».

«Αυτό που έκανε δεν το έχω ξαναδεί ποτέ και πιθανότατα δεν έχει καταγραφεί ποτέ σε βίντεο», είπε μετά στο «New Indian Express», «μια συμπεριφορά που έχει κάνει τους ειδικούς να προσπαθούν απέλπιδα να αποκωδικοποιήσουν την ακριβή φύση αυτής της πράξης».
Και συνέχισε: «Αυτό που είδαμε εκείνη τη μέρα εμφανίζεται σαν να προσπαθεί ο ελέφαντας να καπνίσει, έφερε κοντά στο στόμα της με την προβοσκίδα της έναν κορμό γεμάτο στάχτη και ρούφηξε δυνατά σαν τζούρα»! Οι ζωολόγοι υποθέτουν ότι προσπάθησε να εισπνεύσει κάρβουνο, που είχε ξεμείνει στο δάσος μετά από πυρκαγιά, σε μια προσπάθεια να γιατρευτεί πιθανότατα από κάτι που την ταλαιπωρεί.
Ο δρ Varun Goswami, ειδικός στη βιολογία των ελεφάντων και μέλος της Wildlife Conservation Society της Ινδίας, δήλωσε στο «New Indian Express»: «Το κάρβουνο είναι μια καλά αναγνωρισμένη ουσία με αντιτοξικές ιδιότητες που ενώ δεν έχει μεγάλο θρεπτικό περιεχόμενο, τα άγρια ζώα έλκονται από αυτή εξαιτίας της θεραπευτικής της αξίας».

Παραδέχεται πάντως πως το υλικό «άφησε αποσβολωμένους τους επιστήμονες και τους ειδικούς»…
..ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...