Super League: Παραμένει η ποινή υποβιβασμού

Οι ΠΑΕ που δεν θα πάρουν την άδεια συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα, θα υποβιβάζονται αφού στο Δ.Σ. της Super League τη Δευτέρα, δεν πέρασε η πρόταση της ΠΑΕ ΑΕΚ για αλλαγή της ποινής.
Ένα ακόμα σημαντικό ζήτημα που συζητήθηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο της Super League, είχε να κάνει με το αν θα ισχύσει η ποινή του υποβιβασμού για τις μη αδειοδοτημένες ΠΑΕ. Η ΑΕΚ ήταν αυτή που είχε κάνει πρόταση για αλλαγή της συγκεκριμένης ποινής, κυρίως λόγω των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι ομάδες τόσο λόγω της διακοπής του πρωταθλήματος όσο κυρίως και λόγω της μη ύπαρξης κεντρικής διαχείρισης, συνεπώς και μειωμένων εσόδων, στα τηλεοπτικά.

Η πρόταση της ΑΕΚ, παρόλα αυτά, δεν πέρασε καθώς χρειαζόταν 12 από τις 16 ψήφους των ομάδων και πήρε μόνο 7. Οι ομάδες που ψήφισαν υπέρ ήταν: ΑΕΚ, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Λάρισα, Ατρόμητος, Λαμία, Πανιώνιος. Κατά ψήφισαν οι εξής 6: Απόλλων, Αστέρας Τρίπολης, Παναιτωλικός, ΠΑΟΚ, ΠΑΣ Γιάννενα, Πλατανιάς. Ο Λεβαδειακός απείχε, παρών ψήφισε η Ξάνθη και λευκό η Κέρκυρα. Η τελική απόφαση, πάντως, για το αν θα ισχύσει τελικά το αποτέλεσμα αυτής της ψηφοφορίας από τη Super League, θα παρθεί από την ΕΠΟ που είναι και η αρμόδια αρχή για τις άδειες συμμετοχής στο πρωτάθλημα.
Σε κάθε περίπτωση, ομάδες όπως ο Παναθηναϊκός – που έχει και το σημαντικότερο οικονομικό πρόβλημα και φαίνεται πολύ δύσκολο να καταφέρει να έχει πλήρη φάκελο – θα αντιμετωπίσουν το φάσμα του υποβιβασμού λόγω μη αδειοδότησης. Υπενθυμίζεται πως αν δεν αλλάξουν τα πράγματα ή αν δεν δοθεί παράταση για την κατάθεση των φακέλων, οι ΠΑΕ θα πρέπει ως τις 31 Μαρτίου να παρουσιάσουν πλήρη φάκελο, με πλάνο βιωσιμότητας και διακανονισμούς των οφειλών τους. Πράγμα πολύ δύσκολο, ειδικά για το «τριφύλλι» που βρίσκεται μπροστά σε μια εξέλιξη – ντροπή για την τεράστια ιστορία του.


Διαβάστε επίσης
Παρέμεινε το -3 για τον Ολυμπιακό
Πιο κοντά στην επανέναρξη της Super League

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...