Πρωτοβουλία επιχειρηματιών για τη συγκέντρωση 1 δις για τις Ένοπλες Δυνάμεις- Επαφές του Α. Ανδρεάδη με κυβέρνηση και κόμματα

Μία ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία ανακοίνωσε ότι αναλαμβάνει ο πρώην πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων και από τους μεγαλύτερους τουριστικούς επιχειρηματίες Ανδρέας Ανδρεάδης για την ενίσχυση των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων.
Σε αυτή, ο ο διευθύνων σύμβουλος της Σάνη ΑΕ και της κατασκευαστικής εταιρείας Ανδρεάδης – Ζησιάδης ΑΕ Ανδρέας Ανδρεάδης φαίνεται να ξεκινά μια πρωτοβουλία ώστε οι πιο εύποροι Έλληνες να θέσουν ως στόχο και να συγκεντρώσουν 1δισεκ ευρώ για την ενίσχυση του ελληνικού στρατού. Όπως προεξοφλεί μάλιστα, η συμμετοχή θα είναι μεγάλη, ενώ θέτει ως μοναδικό όρο να υπάρξει συνεννόηση υπερκομματική και τα πάντα να γίνουν υπό συνθήκες διαφάνειας.
Η πρωτοβουλία Ανδρέαδη αποκτά ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον μετά τον θάνατο του σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου. Όλοι αναγνωρίζουν πως η οικονομική κρίση έχει οδηγήσει σε δυσπραγία τη λειτουργία των ενόπλων δυνάμεων καθώς υπάρχει μεγάλη ανάγκη για συντήρηση και εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού αλλά και προμήθεια ανταλλακτικών και οπλικών συστημάτων.
Οι πληροφορίες θέλουν τον κ. Ανδρεάδη να συναντά άμεσα τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο, πιθανώς και τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, ενώ δεν αποκλείεται να ζητηθεί συνάντηση και από τον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των κομμάτων. Με ενδιαφέρον άκουσε την πρωτοβουλία και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Η κίνηση αυτή θα αποτελέσει και μία “δοκιμασία” για τους Έλληνες επιχειρηματίες, είτε δρατηριοποιούνται στην Ελλάδα, είτε στο εξωτερικό. Αρκετοί από αυτούς έχουν έως σήμερα δείξει ενδιαφέρον και έχουν συνεισφέρει σε διάφορους τομείς. Από την οικογένεια Βαρδινογιάννη που έχει χρηματοδοτήσει το νοσοκομείο για παιδιά με νεοπλασίες (μέσω του σωματείου Ελπίδα) μέχρι την οικογένεια του Θεόδωρου και της Γιάννας Αγγελοπούλου που έχουν κάνει δωρεές στο Πολεμικό Ναυτικό και τα ΟΥΚ.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...