Ο απόηχος του χτυπήματος των ΗΠΑ, Γαλλίας και Βρετανίας στη Συρία....Δειτε Βιντεο

Παγκόσμια ανησυχία έχει προκαλέσει η από κοινού πυραυλική επίθεση ΗΠΑ, Βρετανίας, Γαλλίας στην Συρία, με φόβους για το ενδεχόμενο διευρυμένης πολεμικής κλιμάκωσης.
Οι αμερικανικές, βρετανικές και γαλλικές δυνάμεις έπληξαν στόχους στη Συρία με πάνω από 100 πυραύλους το Σάββατο τα ξημερώματα, στα πρώτα συντονισμένα πλήγματα χωρών της Δύσης εναντίον της κυβέρνησης της Δαμασκού, με στόχο θεωρούμενες εγκαταστάσεις χημικών όπλων, ως αντίποινα σε μια φερόμενη επίθεση με χημικά την προηγούμενη εβδομάδα.

Η Μόσχα στην πρώτη αντίδρασή της, έκανε λόγο για αναχαίτιση 71 εξ αυτών από τη συριακή αεράμυνα, ενώ σε μήνυμά του ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, καταδίκασε την επίθεση, μιλώντας για «πράξη επιθετική που θα επιδεινώσει την ανθρωπιστική καταστροφή στη Συρία».
Ο Σύρος πρόεδρος, Μπασάρ Αλ Ασαντ, εξέφρασε τη θέση ότι τα χτυπήματα κατά της χώρας ενισχύουν την αποφασιστικότητά του να εξουδετερώσει τους εχθρούς του. 
«Ενάρετη ισχύς εναντίον της βαρβαρότητας»
Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσε τα στρατιωτικά πλήγματα από τον Λευκό Οίκο, λέγοντας πως οι τρεις σύμμαχοι «χρησιμοποίησαν την ενάρετη ισχύ τους εναντίον της βαρβαρότητας και της κτηνωδίας».
Καθώς μιλούσε, εκρήξεις συγκλόνιζαν τη Δαμασκό. Τα χτυπήματα αυτά αποτελούν σημαντική κλιμάκωση της αντιπαράθεσης της Δύσης με τη Ρωσία, σύμμαχο του Άσαντ, αλλά δε θεωρείται πως θα αλλάξουν την έκβαση του πολέμου, στον οποίο τουλάχιστον μισό εκατομμύριο άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους τα τελευταία επτά χρόνια.
Αυτό, με τη σειρά του, θέτει το ερώτημα τι θα κάνουν οι χώρες της Δύσης από εδώ και πέρα, δεδομένου του ότι τα πλήγματα χαρακτηρίστηκαν από τη Δαμασκό και τη Μόσχα απερίσκεπτα και άσκοπα.
πηγη
δειτε βιντεο.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...