Διαφοροποίηση Λοβέρδου από το ΠΑΣΟΚ, για τους βομβαρδισμούς στη Συρία

Εκτός κομματικής γραμμής το σχόλιο του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέα Λοβέρδου, για τους βομβαρδισμούς των ΗΠΑ, Βρετανίας και Γαλλίας στη Συρία. «Οι στρατιωτικές επεμβάσεις δεν λύνουν τα προβλήματα» αναφέρει το ΠΑΣΟΚ, «Δικαιολογημένο» χαρακτηρίζει το χτύπημα ο πρώην υπουργός.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος, με ανάρτηση του στο twitter, σχολίασε για τη στρατιωτική επιχείρηση των δυτικών δυνάμεων στη Συρία:


«Δικαιολογημένο με βάση την αρχή της αναλογικότητας το τιμωρητικό πλήγμα των συμμάχων μας εναντίον του δικτατορικού καθεστώτος της Δαμασκού, που διαπράττει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας χρησιμοποιώντας απαγορευμένα χημικά όπλα σε αμάχους και μικρά παιδιά.#SyriaStrikes».

Σε διαφορετικό μήκος κύματος η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ: «Οι στρατιωτικές επεμβάσεις δεν λύνουν τα προβλήματα. Τα περιπλέκουν με απρόβλεπτες συνέπειες», αναφέρει το γραφείου Τύπου του κόμματος.

Όπως τονίζει, «χρειάζεται μια αξιόπιστη στρατηγική από πλευράς διεθνούς κοινότητας για τον ειρηνικό τερματισμό της εμφύλιας σύγκρουσης στη Συρία η οποία σήμερα δεν υπάρχει.

»Επείγει να ενταθούν οι διπλωματικές προσπάθειες. Επιβάλλεται η έρευνα από τον ΟΗΕ για την χρήση χημικών και για τα εγκλήματα πολέμου που συντελούνται».
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...