Συνελήφθη ο δολοφόνος δημοσιογράφου στο Μεξικό

Ο υπουργός Εσωτερικών του Μεξικού ανακοίνωσε πως οι συνελήφθη ο φερόμενος δολοφόνος ενός δημοσιογράφου στο βόρειο Μεξικό, ο θάνατος του οποίου είχε σηματοδοτήσει την κλιμάκωση της βίας στη χώρα.
Ο Javier Valdez, με το καπέλο - σήμα κατατεθέν του, είχε πέσει νεκρός πέρσι στην πολιτεία της Σιναλόα, περιοχή όπου καταγράφονται βίαιες μάχες μεταξύ συμμοριών, ειδικά μετά τη σύλληψη και την απέλαση στις ΗΠΑ του βαρώνου των ναρκωτικών Joaquin «El Chapo» Guzman.

Ο Alfonso Navarrete έγραψε στο Twitter πως η ομοσπονδιακή αστυνομία συνέλαβε τον φερόμενο δολοφόνο του Valdez και συνεχάρη τους εμπλεκόμενους για την επιτυχή επιχείρηση.
Ο δημοσιογράφος ήταν ιδρυτής της online εφημερίδας RioDoce.
AP_17136094535909
Λίγο πριν τη δολοφονία του είχε κυκλοφορήσει ένα βιβλίο με τίτλο «Narcoreporting», στο οποίο έγραφε για τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι δημοσιογράφοι που γράφουν για τον «πόλεμο των ναρκωτικών» στη χώρα, δυσαρεστώντας ταυτόχρονα τόσο τις συμμορίες όσο και τις αρχές.
Όπως σημειώνει το Reuters, το Μεξικό παραμένει η πιο επικίνδυνη χώρα για την άσκηση του δημοσιογραφικού επαγγέλματος στη Λατινική Αμερική. Μέχρι στιγμής φέτος έχουν δολοφονηθεί τρεις δημοσιογράφοι στο Μεξικό. Πέρσι είχαν δολοφονηθεί δώδεκα. Οι αρχές δέχονται επικρίσεις και για μια επαρκή έρευνα των περιστατικών φόνων δημοσιογράφων.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...