Κουμουτσάκος: Αναγκαία η επέμβαση στη Συρία, τώρα χρειάζεται αυτοσυγκράτηση

Η λήψη αποτρεπτικών μέτρων για την αποφυγή επανάληψης χρήσης χημικών ήταν επιτακτική και η επιχείρηση αναπόφευκτη λόγω της μη απόφασης του ΟΗΕ, εκτίμησε ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, ζητώντας όμως τώρα σύνεση από όλες τις πλευρές

news247

Ο Τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών κ. Γιώργος Κουμουτσάκος,
με δήλωσή του για την επέμβαση στη Συρία καταδικάζει κάθε χρήση χημικών όπλων, σημειώνοντας "πόσω μάλλον κατά αμάχων, η οποία είναι απερίφραστη" και προσθέτει:

"Δυστυχώς, αυτό που συνέβη στην πόλη Ντούμα, στην Ανατολική Γούτα, δεν ήταν μεμονωμένο. Δεν ήταν η πρώτη φορά που χρησιμοποιήθηκαν τέτοια όπλα στη Συρία.
Το γεγονός αυτό καθιστά επιτακτική τη λήψη αποτρεπτικών μέτρων για την αποφυγή επανάληψης τέτοιων απάνθρωπων ενεργειών.
Η σημερινή περιορισμένη και στοχευμένη πυραυλική επίθεση σε συγκεκριμένους στόχους στη Συρία κατέστη αναγκαία μετά την αποτυχία της διπλωματίας στο πλαίσιο του ΟΗΕ.
Όπου τελικώς δεν υιοθετήθηκε μια συγκεκριμένη πρόταση, παρά το ότι είχε την υποστήριξη της συντριπτικής πλειοψηφίας των κρατών-μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας.
Τώρα χρειάζεται να επικρατήσει σύνεση και αυτοσυγκράτηση από όλες τις πλευρές, προκειμένου να αποφευχθεί κλιμάκωση και γενικευμένη ανάφλεξη στην περιοχή. Κάτι που θα είχε απρόβλεπτες, μακροχρόνιες και διευρυμένες αρνητικές συνέπειες.
Ο ΟΗΕ και η ΕΕ θα πρέπει να εμπλακούν πιο ενεργά και αποτελεσματικά στη διαχείριση και την αποκλιμάκωση της κρίσης στη Συρία».ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Συρία, Νέα Δημοκρατία

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...