Ανατροπή στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις τηλεοπτικές άδειες

Θα γίνει τελικά η συζήτηση στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες. Σημειώθηκε ανατροπή στην απόφαση για αναβολή της συζήτησης των αιτήσεων που έχουν καταθέσει ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί και η Ένωση Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (ΕΙΤΗΣΕΕ), για τη χορήγηση των 7 τηλεοπτικών αδειών εθνικής εμβέλειας.
Όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο από πηγές του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου η συζήτηση θα γίνει κανονικά την ερχόμενη Παρασκευή, 4 Μαΐου 2018 στην Ολομέλεια καθώς διαβιβάστηκαν στο ΣτΕ νέα στοιχεία.

Συγκεκριμένα, το ΣτΕ αναφέρει ότι: «Εν όψει των διαβιβασθέντων από τη διοίκηση στοιχείων και στη συνέχεια της αρχικώς χορηγηθείσης αναβολής, καθώς επίσης ότι είναι άδηλος ο χρόνος ολοκλήρωσης της διαδικασίας αδειοδότησης με την έκδοση σχετικών πράξεων του Ε.Σ.Ρ., εκρίθη ότι οι υποθέσεις μπορούν, τελικά, να εισαχθούν προς συζήτηση ενώπιον της Ολομέλειας του ΣτΕ».
...Για δεύτερη φορά ανέβαλε το Συμβούλιο της Επικράτειας τη συζήτηση για τις τηλεοπτικές άδειες, που είχε προγραμματιστεί για τις 4 Μαΐου, μετά τις προσφυγές ιδιωτικών καναλιών που ζητούν να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική η προκήρυξη για την χορήγηση των 7 αδειών με τιμή εκκίνησης 35 εκατομμυρίων ευρώ η μία.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η νέα δικάσιμος για τη συζήτηση θα προσδιοριστεί την ερχόμενη εβδομάδα, με την αναβολή να καθίσταται απαραίτητη λόγω τού ότι η αδειοδοτική διαδικασία συνεχίζεται και έχουν εκλείψει ορισμένοι λόγοι που προβάλλουν οι τηλεοπτικοί σταθμοί στις αιτήσεις τους. Υπενθυμίζεται, ότι οι τηλεοπτικοί σταθμοί ΑΝΤ1, Alpha, ΣΚΑΪ, STAR και MEGA, όπως και η ΕΙΤΗΣΕΕ, έχουν καταθέσει στο ΣτΕ αιτήσεις με τις οποίες ζητούν να ακυρωθεί η υπ' αριθμ. 1/2017 προκήρυξη του διαγωνισμού για τη χορήγηση των επτά αδειών.
Το τίμημα θα καταβληθεί σε 10 ισόποσες δόσεις και η διάρκεια ισχύος των αδειών αυτών θα είναι δεκαετής από την ημερομηνία της έκδοσης της καθεμίας από αυτές.
Η πλευρά των καναλιών υποστηρίζει ότι τόσο η προκήρυξη όσο και οι σχετικές κοινές αποφάσεις των υπουργών Ψηφιακής Πολιτικής και Οικονομικών που αφορούν τις δημοπρατούμενες άδειες είναι αντισυνταγματικές και αντίθετες με την ΕΣΔΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...