Συγκλονιστικές εικόνες από την καταστροφική έκρηξη του ηφαιστείου Κιλαουέα στη Χαβάη

Εικοσιέξι σπίτια καταστράφηκαν και περίπου 1,700 κάτοικοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τη διοικητική υποδιαίρεση των κτημάτων Λεϊλάνι, μετά από την έκρηξη του ηφαιστείου Κιλαουέα την Πέμπτη.


Μετά την έκρηξη ακολούθησε μια σειρά από σεισμούς, συμπεριλαμβανομένου ενός μεγάλου σεισμού της κλίμακας 6,9 Ρίχτερ, την Παρασκευή. Σύμφωνα με την Associated Press, η λάβα εξαπλώθηκε περίπου στα 387,500 τετραγωνικά μέτρα γύρω από την πιο ενεργή ρωγμή. Και ενώ δεν προχωράει με γρήγορους ρυθμούς, πηγές αναφέρουν ότι μάλλον δεν υπάρχει τελειωμός στην υπόθεση.

























Anadolu Agency via Getty Images







Μετά από τρεις ημέρες από την έκρηξη, μερικοί από τους κατοίκους των κτημάτων Λεϊλάνι μπορούσαν να γυρίσουν στα σπίτια τους για περιορισμένο χρονικό διάστημα και με σκοπό μόνο να σώσουν τα κατοικίδιά τους, να πάρουν ό,τι φάρμακα χρειάζονται καθώς και άλλα προσωπικά αντικείμενα. Οι κάτοικοι, οι αρχές και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης μοιράστηκαν δραματικές εικόνες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από σεισμούς και μεγάλα κύματα λάβας και κατεστραμμένων δρόμων.
























Handout via Getty Images






















Anadolu Agency via Getty Images






















FREDERIC J. BROWN via Getty Images


































































Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...