Η αρχαία ελληνική αποικία στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας Ταξίδι στην παραθαλάσσια Σωζόπολη

Χτισμένη στη νότια βουλγαρική ακτή της Μαύρης Θάλασσας, η Σωζόπολη αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα τουριστικά θέρετρα της χώρας.
Ιδρύθηκε από Έλληνες αποίκους τον 7ο αιώνα π.Χ. και είχε την ονομασία Άνθεια, ενώ σύντομα μετονομάστηκε σε Απολλωνία εξαιτίας του ναού του Απόλλωνα που βρισκόταν στην περιοχή.
Η παραθαλάσσια πόλη φιλοξενεί το Φεστιβάλ Τέχνης και Κινηματογράφου «Απολλωνία», που διοργανώνεται κάθε χρόνο στις αρχές Σεπτεμβρίου.
Με αμμώδεις παραλίες, παραδοσιακή βουλγαρική αρχιτεκτονική και γραφικά πλακόστρωτα στενά προσελκύει πλήθος τουριστών κάθε χρόνο, ανάμεσα τους και διασημότητες όπως ο Μπραντ Πιτ και η Αντζελίνα Τζολί.

Το 2011 τα υπολείμματα ενός αρχαίου ελληνικού οικισμού, μέρος της Απολλωνίας, ανασκάφηκαν στο μικρό νησί Αγιος Κήρυκος, ανοιχτά της Σωζόπολης.
Σήμερα, πολλοί κάτοικοι της παλιάς πόλης, απόγονοι των Ελλήνων που δε μετανάστευσαν, εξακολουθούν να χρησιμοποιούν την ελληνική γλώσσα και να κρατούν τις παραδόσεις μέσα από τον τοπικό βουλγαροελληνικό σύλλογο.
Αξίζει να επισκεφθεί κανείς την εκκλησία του 15ου αιώνα Sveta Bogoroditsa, το ναό Sveti Zossim, το κοντινό νησί του Αγίου Νικόλα, καθώς και το Κάστρο του Ravadinovo που κατασκευάστηκε το 1997 στα πρότυπα των μεσαιωνικών κάστρων και βρίσκεται στο ομώνυμο χωριό.

Πληροφορίες - Φωτογραφίες

swzopolimap

Σωζόπολη / Βουλγαρία

Διαφορά ώρας: -
Νόμισμα: Λεβ Βουλγαρίας (1 ευρώ αντιστοιχεί σε 1,96 Λεβ)
Απόσταση: Η πτήση για τη Σόφια διαρκεί 1 ώρα και 20 λεπτά από την Αθήνα και 4 ώρες και 20 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη με λεωφορείο. Από τη Σόφια φτάνει κανείς στη Σωζόπολη σε 3 ώρες και 50 λεπτά οδικώς.

ΣΩΖΟΠΟΛΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ
Το Κάστρο του Ravadinovo

ΣΩΖΟΠΟΛΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΣΩΖΟΠΟΛΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΣΩΖΟΠΟΛΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΣΩΖΟΠΟΛΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΣΩΖΟΠΟΛΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΣΩΖΟΠΟΛΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...