Σάκοτα: «Ήταν ένας μακρύς και δύσκολος δρόμος» – Μίτροβιτς: «Δεν ήταν αυτή η άμυνα της Μονακό…»

Σε πελάγη ευτυχίας έπλεε ο τεχνικός της ΑΕΚ, Ντράγκαν Σάκοτα, στη συνέντευξη Τύπου, μετά την κατάκτηση του Basketball Champions League.
«Συγχαρητήρια σε όλους, στους παίκτες, τους βοηθούς μου, στον κόσμο μας για την φανταστική ατμόσφαιρα», είπε αρχικά ο τεχνικός της ΑΕΚ και πρόσθεσε: «Θα μείνουμε σίγουρα στην ιστορία της ΑΕΚ. Ήταν ένας μακρύς και δύσκολος δρόμος. Κανείς δεν πίστευε σε εμάς. Στο τέλος, όταν όλοι πια έχουν πιστέψει, τότε είναι η πιο δύσκολη στιγμή. Το ότι παίξαμε τόσο καλό μπάσκετ στον τελικό δείχνει ότι το αξίζαμε και μάλιστα
απέναντι στην καλύτερη ομάδα της διοργάνωσης. Παίζουμε για τον κόσμο. Δεν υπάρχει λόγος να παίζαμε μπροστά σε χίλια άτομα. Μας έδωσαν έξτρα ενέργεια και η προσπάθειά μας ήταν μεγαλύτερη σε σχέση με άλλα σημαντικά ματς».
Όσο για το ποιος είναι ο επόμενος τίτλος που θα πανηγυρίσει με την Ένωση;: «Όλοι δουλεύουμε για τα αποτελέσματα και τα τρόπαια. Έχουμε πολλούς στόχους, οι οποίοι δεν είναι μόνο τρόπαια. Η ΑΕΚ έχει πολλούς τίτλους. Είναι δύσκολο να επαναλάβουμε κάτι, αλλά πρέπει να χτίσουμε μία ομάδα που θα κάνει συνεχώς ένα έξτρα βήμα».





Από την πλευρά του ο MVP του τελικού, Μάικ Γκριν, είπε: «Θέλω μόνο να ευχαριστήσω τους συμπαίκτες και τους προπονητές μου που είχαν υπομονή μαζί μου μετά τον τρόπο με τον οποίο έπαιξα στον ημιτελικό της Παρασκευής. Μου έδωσαν μία ακόμη ευκαιρία. Παλέψαμε όλοι μαζί και πήραμε τη νίκη».
Σε ερώτηση για το τι είχε στο μυαλό του μετά τον ημιτελικό με την Μούρθια που δεν έπαιξε καλά, απάντησε: «Οι συμπαίκτες μου με ρωτούσαν γιατί δεν μιλούσα, γιατί ήμουν έτσι. Είναι όμορφο το συναίσθημα όμως να ξαναβρίσκω τον εαυτό μου και να κερδίζω με την ομάδα ακόμη έναν τίτλο».
Μίτροβιτς: «Δεν ήταν αυτή η άμυνα της Μονακό…»
Ο τεχνικός της Μονακό, Ζβέζνταν Μίτροβιτς, παραδέχθηκε την ανωτερότητα της ΑΕΚ στον αποψινό τελικό του Basketball Champions League, ενώ στάθηκε στην απογοητευτική άμυνα της ομάδας του.
«Πρώτα απ’ όλα συγχαρητήρια στην ΑΕΚ για την διοργάνωση του σπουδαίου event», είπε αρχικά ο τεχνικός της Μονακό και πρόσθεσε: «Θεωρώ ότι κάναμε μία εξαιρετική χρονιά, κάναμε ένα βήμα παραπάνω. Ύστερα από μία πολύ όμορφη σεζόν όμως, απογοητεύσαμε τους εαυτούς μας. Δεν είναι αυτή η άμυνα της Μονακό που έχει συνηθίσει ο κόσμος. Το να δεχόμαστε 100 πόντους είναι πραγματικά… too much. Σήμερα δεν δείξαμε τον πραγματικό μας εαυτό. Η ΑΕΚ έκανε τα πάντα για να πάρει αυτό τον τίτλο, τα πήγε περίφημα. Άξιζε το τρόπαιο, αλλά δεν θεωρώ ότι σε ατομικό επίπεδο είναι καλύτερη από εμάς».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI



  • Basketball Champions League
  • ΑΕΚ
  • Μίτροβιτς
  • Μονακό
  • μπάσκετ
  • ΣΑΚΟΤΑ
  • Δεν υπάρχουν σχόλια :

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...