«Ανοιχτές Πόρτες» στην ιστορία και την παράδοση του Μοσχάτου Σάμου

Με αφορμή τον ετήσιο θεσμό «Ανοιχτές Πόρτες» των επισκέψιμων ελληνικών οινοποιείων, το Σάββατο 26 & Κυριακή 27 Μαΐου το Μουσείο Οίνου του ΕΟΣ Σάμου στο Μαλαγάρι κρατά «ανοιχτές» τις πόρτες του με ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ από τις 10 το πρωί ως και τις 5 το απόγευμα με στόχο να γνωρίσουν, όσοι το επιθυμούν, τη μακραίωνη διαδρομή του ΜΟΣΧΑΤΟΥ ΣΑΜΟΥ.

Ανακαλύψτε την ιστορία και την παράδοση του Σαμιώτικου κρασιού

sksltn2
Οι επισκέπτες του Μουσείου Οίνου του ΕΟΣ Σάμου θα μπορέσουν να αντλήσουν ιστορικά και πολιτιστικά στοιχεία από τη μακραίωνη τέχνη της αμπελοκαλλιέργειας και της οινοποίησης, να ανακαλύψουν τη γοητεία και τα αρώματα του «Άσπρου Μικρόρωγου Μοσχάτου Σάμου», αλλά και να γευτούν μερικά από τα καλύτερα κρασιά του Συνεταιρισμού. Κρασιά που κυκλοφορούν διεθνώς με πλήθος διακρίσεων και βραβεύσεων, ισάξιων της εκλεκτής ποιότητάς τους που τα κατατάσσει μεταξύ των καλύτερων παγκοσμίως.
sksltn4
Η παραδοσιακή οινοποίηση, τα εργαλεία, οι δεξαμενές, τα όργανα χημείου, η κατασκευή βαρελιών, «ζωντανεύουν» στο Μουσείο Οίνου του ΕΟΣΣ, μέσω εκθεμάτων που φτάνουν σε βάθος χρόνου ενός αιώνα και πλέον. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η φυσική αναπαράσταση της καλλιέργειας των αμπελιών σε πεζούλες ξερολιθιάς. Οι τεράστιες ξύλινες δεξαμενές, από τα πιο επιβλητικά εκθέματα, ήταν σε χρήση μέχρι και πριν από λίγες δεκαετίες.
sksltn5
Έτσι, εάν έχετε προγραμματίσει να βρεθείτε στη Σάμο το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Μαΐου, μη χάσετε τη μοναδική αυτή οινική εμπειρία. Εάν πάλι η Σάμος εντάσσεται στα καλοκαιρινά σας σχέδια, μη ξεχάσετε να επισκεφτείτε το Μουσείο Οίνου του ΕΟΣ Σάμου, στο Μαλαγάρι. Σίγουρα η γνωριμία σας με την ιστορία και τις γεύσεις του Σαμιώτικου Κρασιού, θα σας μείνει αξέχαστη.
sksltn1
Μπορείτε μάλιστα να το συνδυάσετε με μια εξόρμηση στην πρωτεύουσα του νησιού, μιας και σε κοντινή απόσταση βρίσκονται η πλατεία Πυθαγόρα, το Αρχαιολογικό μουσείο, η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη αλλά και πολλά γραφικά νεοκλασικά κτίσματα.
Στο Μουσείο Οίνου λειτουργεί επίσης τμήμα πωλήσεων των εκλεκτών οίνων του ΕΟΣ Σάμου καθώς και επιλεγμένων τοπικών προϊόντων.
www.samoswine.gr
www.samiaampelos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...