Η μυστηριώδης παθολόγος στο κύκλωμα των αντικαρκινικών

Πριν από περίπου 15 ημέρες αποκαλύφθηκε το κύκλωμα παράνομης διακίνησης αντικαρκινικών φαρμάκων μέσω των δημοσίων νοσοκομείων της χώρας. 24 ώρες αργότερα, μία παθολόγος που εργάζεται στο Λαϊκό Νοσοκομείο εξαφανίζεται από τη δουλειά της με τη συνοδεία του δημοσιογράφου συζύγου της και η μητέρα της αναφέρει την εξαφάνισή της στην αστυνομία. Εξαρχής και χωρίς να δίδονται στοιχεία από τις Αρχές, το όνομα της παθολόγου συνδέεται άμεσα με το κύκλωμα των αντικαρκινικών φαρμάκων.
Για κάποιον λόγο ο ανακριτής που έχει αναλάβει την υπόθεση δεν εκδίδει άμεσα ένταλμα σύλληψης. Όμως, την Τρίτη το πρωί η Οικονομική Αστυνομία εξασφαλίζει την έκδοση εντάλματος από τον ανακριτή. Ως εκ θαύματος, οι άνδρες της Οικονομικής Αστυνομίας πράττουν το αυτονόητο. Δηλαδή, εισβάλλουν στην κατοικία της, την οποία είχαν θέσει υπό παρακολούθηση τις τελευταίες ημέρες. Η εξαφανισθείσα παθολόγος βρίσκεται εκεί με τις ατζέντες και το laptop. Συλλαμβάνεται, με τους αστυνομικούς να αναζητούν ονόματα, ημερομηνίες και ετικέτες φαρμάκων στις σημειώσεις της.


Από την έρευνα που έγινε στο ιατρείο της στο Λαϊκό Νοσοκομείο, οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. εντόπισαν περισσότερες από 60 παράνομες συνταγογραφήσεις.

Το πρωί της Πέμπτης η γιατρός του «Λαϊκού» οδηγήθηκε στην ανακρίτρια κατά της διαφθοράς για να απολογηθεί, κατηγορούμενη για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και απάτη σε βαθμό κακουργήματος. Ωστόσο, ζήτησε και πήρε προθεσμία για το Σάββατο.

Τι αποκαλύπτεται από τη δικογραφία

Η παθολόγος, η οποία εργάζεται ως ιατρός στο Λαϊκό Νοσοκομείο και είναι βοηθός δύο ογκολόγων, φέρεται να εξέδιδε εικονικές συνταγογραφήσεις, προκειμένου να διασφαλίσει, μέσω ασθενών, σκευάσματα, τα οποία στη συνέχεια προωθούσε στο κύκλωμα παράνομης διακίνησης φαρμάκων.

«Έγραφε στους ασθενείς όχι μόνο τα φάρμακά τους αλλά και επιπλέον φάρμακα, τα οποία τα έπαιρνε και τα προωθούσε στο κύκλωμα» αναφέρουν αστυνομικές πηγές στο zougla.gr.

Ήταν ακόμη ένας τρόπος απόκτησης αντικαρκινικών φαρμάκων από το κύκλωμα πέρα από την υπεξαίρεση που είχε εξασφαλίσει από τις δύο νοσηλεύτριες.

Η Οικονομική Αστυνομία τόσο κατά τη διάρκεια διερεύνησης της υπόθεσης όσο και κατά την εξάρθρωση του κυκλώματος δεν ασχολήθηκε με την παθολόγο. Η ενασχόλησή της με την ιατρό του «Λαϊκού» άρχισε από τη στιγμή που από τη διερεύνηση των ηλεκτρονικών αρχείων προέκυψαν οι εικονικές συνταγογραφήσεις της.

Την ημέρα που αυτές οι εικονικές συνταγογραφήσεις εμφανίζονται στα αρχεία και, άρα, αποτελούν αντικείμενο έρευνας της αστυνομίας, η παθολόγος εξαφανίζεται. Η ίδια διατείνεται ότι πήγε εκδρομή, αλλά δεν είχε ειδοποιήσει ούτε την υπηρεσία της ούτε καν τη μητέρα της, εκτός κι αν η δήλωση εξαφάνισή της στην ΕΛ.ΑΣ. ήταν προπέτασμα καπνού.

Η παθολόγος είναι παντρεμένη με δημοσιογράφο, γόνο γνωστής δημοσιογραφικής οικογένειας, ενώ η Οικονομική Αστυνομία επιμένει πως δεν διαθέτει στοιχεία που ενοχοποιούν τον σύζυγο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...