Χαστούκι στον Ερντογάν: Ο αντίπαλός του, Ιντζέ, επισκέφθηκε στη φυλακή τον ηγέτη του κουρδικού κόμματος

Ο υποψήφιος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης CHP στις προεδρικές εκλογές της Τουρκίας Μουχαρέμ Ιντζέ επισκέφθηκε σήμερα στη φυλακή όπου παραμένει κρατούμενος τον υποψήφιο του κουρδικού HDP Σελαχατίν Ντεμιρτάς, ανακοίνωσαν τα κόμματά τους.

Όπως μετέδωσαν τουρκικά ΜΜΕ, η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Χωρίς να κάνει δηλώσεις στους δημοσιογράφους, ο Μουχαρέμ Ιντζέ εισήλθε στις φυλακές συνοδεία δικηγόρων.


Ο Σελαχατίν Ντεμιρτάς χαιρέτισε την πρωτοβουλία του πολιτικού αντιπάλου του την οποία χαρακτήρισε «σημαντική και αξιόλογη» σε ένα μήνυμα που δόθηκε στη δημοσιότητα από το κόμμα του, το HDP.

«Η επίσκεψη του Μουχαρέμ Ιντζέ αποτελεί ένα παράδειγμα ανθρώπινης αλληλεγγύης. Αναδεικνύει την πολιτική ευγένεια και δεν στέλνει κάποιο πολιτικό μήνυμα στους ψηφοφόρους μας» τόνισε ο Ντεμιρτάς.

Ο Μουχαρέμ Ιντζέ είχε διατυπώσει την επιθυμία να συναντηθεί με όλους τους υποψηφίους στις προεδρικές εκλογές της 24ης Ιουνίου. Επισκέφθηκε τον Ντεμιρτάς στις φυλακές της Ανδριανούπολης, όπου παρέστη και σε μια προεκλογική συγκέντρωση.

O Κούρδος ηγέτης έθεσε υποψηφιότητα στην εκλογική αναμέτρηση για τον προεδρικό θώκο της 24ης Ιουνίου αν και παραμένει κρατούμενος από τον Νοέμβριο του 2016.

Στο μήνυμά του ο Ντεμιρτάς άσκησε δριμεία κριτική στην πολιτική του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αλλά και τη διατήρηση του καθεστώτος έκτακτης ανάγκης μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου του 2016. Ο Ντεμιρτάς και άλλοι βουλευτές του κόμματός του συνελήφθησαν στο πλαίσιο των εκκαθαρίσεων που εξαπέλυσαν οι τουρκικές αρχές μετά την απόπειρα πραξικοπήματος.

«Μας κρατούν ομήρους εμένα και τους συναδέλφους μου, όμως δυστυχώς ο κόσμος έξω δεν απέχει πολύ από το να γίνει μια υπαίθρια φυλακή» σημείωσε ο Κούρδος ηγέτης.

Ο υποψήφιος του CHP έχει ήδη επισκεφθεί την Μεράλ Ακσενέρ, την υποψήφια του νέου κόμματος Iyi Party αλλά και τον Τεμέλ Καραμολάογλου, τον υποψήφιο ενός μικρού ισλαμιστικού κόμματος.

Όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NTV, αργότερα σήμερα ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναμένεται να υποδεχθεί στην έδρα του κόμματός του AKP, τον Μουχαρέμ Ιντζέ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...