Eurogroup: Ολοκληρώθηκε η συζήτηση για την Ελλάδα - Θετικό το κλίμα

Ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος της συνεδρίασης του Eurogroup κατά το οποίο συζητήθηκε το ελληνικό ζήτημα. Σύμφωνα με πηγή του υπουργείου Οικονομικών η συζήτηση έγινε σε «καλό κλίμα», ενώ οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης χαιρέτισαν την επίτευξη τεχνικής συμφωνίας μεταξύ των ελληνικών αρχών και των θεσμών το περασμένο Σάββατο στην Αθήνα.
 
Σε ό,τι αφορά τη συζήτηση για το χρέος, σύμφωνα με την ίδια πηγή, διαπιστώθηκε η πρόθεση σύγκλισης μεταξύ Βερολίνου και ΔΝΤ για μέτρα ελάφρυνσης και συμφωνήθηκε να συνεχιστούν οι διαβουλεύσεις με στόχο να βρεθεί λύση στο Eurogroup της 21ης Ιουνίου.
 
Αυτήν την ώρα συνεδριάζουν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης μαζί με τους ομολόγους τους εκτός ευρώ για την προετοιμασία της Συνόδου Κορυφής του Ιουνίου, όπου στόχος είναι να ληφθούν αποφάσεις για την εμβάθυνση της Ευρωζώνης.
 
Υπενθυμίζεται ότι κατά την άφιξή τους, ο πρόεδρος του Eurogroup, Μάριο Σεντένο είχε σημειώσει ότι «βρισκόμαστε "κοντά" σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα», ενώ ο επίτροπος Νομισματικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί είχε τονίσει ότι οι οι εταίροι της Ελλάδας θα πρέπει να δείξουν ότι σέβονται κι αυτοί τα όσα έχουν συμφωνηθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...