Η Κροατία έκοψε εύκολα τα… φτερά των «σούπερ αετών» Άνετη νίκη και καλό ξεκίνημα με 2-0 επί της Νιγηρίας

Δύο γκολ από στημένες φάσεις πανηγύρισε η Κροατία επί της Νιγηρίας, της οποίας επικράτησε με 2-0 στο Καλίνινγκραντ και πήρε... με το καλημέρα «κεφάλι» στον 4ο όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018, μετά την ισοπαλία στο άλλο ματς του γκρουπ ανάμεσα στην Αργεντινή και στην Ισλανδία (1-1).
Το απόγευμα η Ισλανδία είχε βάλει απρόσμενο «φρένο» στους Αργεντινούς. Οπότε, ο νικητής στο Κροατία-Νιγηρία θα έδινε την πρώτη κορυφή στον 4ο όμιλο. Και την κατέκτησαν οι Βαλκάνιοι και μάλιστα εύκολα, καθώς οι αντίπαλοί τους δεν κατάφεραν πραγματικά να απειλήσουν ούτε μία κανονική φορά, δείχνοντας ότι είναι η αδύναμη ομάδα του γκρουπ.

Και όχι μόνο δεν έκαναν ευκαιρίες, αλλά χάρισαν και το τρίποντο στους Κροάτες. Το 1-0 ήρθε με αυτογκόλ του Ετέμπο (32') έπειτα από δύο κεφαλιές σε φάση που ξεκίνησε από κόρνερ. Οι νικητές είχαν κάποια μακρινά σουτ, δύο καλές χαμένες στιγμές με σημαντικότερη του Ρέμπιτς και χρειάστηκαν την άσπρη βούλα για να κλειδώσουν το ματς.
Ο Εκόνγκ (70') κράτησε τον Μάντζουκιτς χωρίς λόγο και ο Μόντριτς έγινε ο πρώτος Κροάτης μετά τον Σούκερ (1998) που σκόραρε με πέναλτι. Πλέον, οι Αργεντινοί έχουν το άγχος και οι Βαλκάνιοι την ψυχολογία, καθώς θα κληθούν να βγάλουν τα μάτια τους στην επόμενη αγωνιστική.
Κροατία (Ζλ. Ντάλιτς): Σούμπασιτς, Βρσάλικο, Στρίνιτς, Βίντα, Λόβρεν, Ράκιτις, Μόντριτς, Πέρισιτς, Κράμαριτς (60' Μπρόζοβιτς), Ρέμπιτς (78' Κόβατσιτς), Μάντζουκιτς (85' Πιάτσα)
Νιγηρία (Γκ. Ρορ): Ουζόχου, Μπαλογκούν, Εκόνγκ, Ιντόβου, Σέχου, Ν'Ντιντί, Ετέμπο, Ομπι-Μίκελ (88' Σίμι), Μόουζες, Ιβόμπι (62' Μούσα), Ιγκάλο (72' Ιεανάτσο).
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...