Θεοδωράκης: Η βοήθεια στην πατρίδα δεν σημαίνει στήριξη στην κυβέρνηση ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ..

«Στο Μακεδονικό οι ευθύνες των πολιτικών εδώ και 25 χρόνια είναι τεράστιες», είπε ξεκινώντας την ομιλία του στη Βουλή το απόγευμα του Σαββάτου ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος τάχθηκε υπέρ της συμφωνίας, ξεκαθαρίζοντας, ωστόσο, ότι δεν στηρίζει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.«25 χρόνια χάνουμε ευκαιρίες. Αποτέλεσμα; Μηδέν. Όλες οι χώρες του πλανήτη έχουν αναγνωρίσει τη γείτονα ως Μακεδονία σκέτο. Εκτός αν μας αρκεί η αντίσταση της Κύπρου. Αλλά εδώ δεν είναι Eurovision. Διακινδυνεύει η σταθερότητα της περιοχής.
Το πρόβλημα ειναι στην ανατολή. Το κόμμα του Ερντογάν ανακήρυξε γραφεία στα Σκόπια. Ο Ερντογάν δε ξεχνά να αναφέρεται στους αδερφους του σε "Μακεδονία", Σερβία, Κόσοβο», πρόσθεσε ο Θεοδωράκης έχοντας στραμμένο το βλέμμα στην απόκρουση της τουρκικής επιρροής στα Βαλκάνια.
«Το εθνικό δίλημμα είναι ένα και ξεκάθαρο: Θα παραχωρήσουμε κι άλλο έδαφος στην Τουρκία ή θα την ανακόψουμε; Η μόνη λύση είναι να φέρουμε τους γείτονές μας, πιο κοντά στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ» είπε, υπογραμμίζοντας ότι δεν πρέπει να υπάρξει άλλη αναβολή στην επίλυση του προβλήματος.
Ξεκαθάρισε δε, ότι η στήριξη της συμφωνίας δεν συνεπάγεται και στήριξη στην τωρινή κυβέρνηση, «το Ποτάμι δεν πιστεύει στη Δευτέρα πολιτική Παρουσία. Είμαστε αντίπαλοι με τον Τσίπρα. Είναι τεράστιες οι ευθύνες του, αλλά η βοήθεια στην πατρίδα δεν σημαίνει στήριξη στους ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ».
Ο κ. Θεοδωράκης ανέφερε, ωστόσο, ότι η συμφωνία για το ονοματολογικό έχει τρωτά σημεία, και αυτά δεν είναι άλλα από τη μακεδονική γλώσσα και κυρίως τη μακεδονική εθνότητα.
«Η γλώσσα θα ήταν καλύτερο να καταγραφεί ως «Μακεντόνσκι». Το σημαντικότερο είναι η εθνικότητα. Θα έπρεπε να επιμείνουμε στο πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας σκέτο. Αυτό είναι τρωτό σημείο και ίσως δημιουργήσει προβλήματα στο μέλλον. Προφανώς όμως σε μία διαπραγμάτευση κάνεις και ένα συμβιβασμό», είπε.
Ο κ. Θεοδωράκης έστρεψε τα πυρά του και στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, Πάνο Καμμένο, χαρακτηρίζοντας τη στάση του «τυχοδιωκτική και επικίνδυνη», «μιλάμε για έναν άνθρωπο που έχει βάλει τόσες κόκκινες γραμμές όσες και τα ψέματά του», τόνισε.
Διαβάστε επίσης

Μητσοτάκης: Σας αξίζει το Νόμπελ πολιτικής απάτης

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...