Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας εξυπηρετεί ατζέντες ξένων

"Όποιος βουλευτής καταψηφίσει την πρόταση μομφής βγάζει εισιτήριο για τις Πρέσπες. Χρονική σύμπτωση του τέλους του τέταρτου μνημονίου με τη συμφωνία για το Σκοπιανό που εγείρει ερωτήματα", είπε ο πρόεδρος της ΝΔ. Επίθεση σε ΑΝΕΛ για καιροσκοπισμό
Θοδωρής Λαπαναΐτης
16 Ιουνίου 2018 20:17

Επίθεση κατά των ΑΝΕΛ και του Πάνου Καμμένου για καιροσκοπισμό εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και απευθύνθηκες προς τους βουλευτές της κυβέρνησης του λέγοντας χαρακτηριστικά λίγη ώρα πριν την ψηφοφορία στη βουλή:
«Ψήφος κατά της πρότασης δυσπιστίας σήμερα, είναι ψήφος υπέρ της συμφωνίας Τσίπρα Ζάεφ αύριο. Ψηφίζοντας όχι στην πρόταση της ΝΔ βγάζετε ο καθένας και καθεμιά ξεχωριστά ατομικό εισιτήριο για τις Πρέσπες. Εισιτήριο χωρίς επιστροφή, γιατί η συμφωνία παράγει αποτελέσματα. Γίνεται εξαιρετικά δύσκολη μετά οποιαδήποτε τροποποίηση. Τώρα είναι η στιγμή να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους, οι βουλευτές των ΑΝΕΛ και ο Πάνος Καμμένος». Ο πρόεδρος της ΝΔ τρεις φορές κατά την ομιλία του επεσήμανε ότι υπάρχει «χρονική σύμπτωση του τέλους του τετάρτου μνημονίου και υπογραφή εξπρές στο Σκοπιανό» η οποία κατά τον κ. Μητσοτάκη «εγείρει ερωτήματα». Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «η πιο απλοϊκή απάντηση είναι ότι επιδιώκετε συμψηφισμό εντυπώσεων» και πρόσθεσε ότι «μια δεύτερη εξήγηση λέει ότι ο κ. Τσίπρας ικανοποιεί τις ατζέντες άλλων που τον βρήκαν εύκολο να κλείσει όλες τις εκκρεμότητες».
«Δεν διακινδυνεύουν οι ξένοι το δικό τους εθνικό συμφέρον» υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ κάνοντας λόγο για «δόλιους συμψηφισμούς εθνικών υποχωρήσεν μα κάποια ανταλλάγματα για την οικονομία». Επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας ότι «εσείς θα είσαστε ο πρωθυπουργός που είπατε ναι εκεί που όλοι οι προκάτοχοί σας είχαν πει όχι. Αυτό θα γράψει η ιστορία» και έκανε λόγο ο κ. Μητσοτάκης για «προφανής υποχώρηση από την εθνική γραμμή» καθώς ο «βασικός λόγος που δεν πρέπει να υπογραφεί αύριο η συμφωνία» είναι ότι «αναγνωρίζονται ως μακεδόνες και από την Ελλάδα».
Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για καθήκον απόκρουσης της συμφωνίας Τσίπρα Ζάεφ και κατηγόρησε για πολιτικό καιροσκοπισμό τους ΑΝΕΛ και τον Πάνο Καμμένο.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Σκοπιανό, Μητσοτάκης, Συλλαλητήριο, ΑΝΕΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...