MUNDIAL 2018. Το Μεξικό σόκαρε τους παγκόσμιους πρωταθλητές foto-video.

Τεράστια νίκη σημείωσε στην πρεμιέρα του έκτου ομίλου το Μεξικό, κερδίζοντας στο στάδιο Λουζνίκι τη Γερμανία με 1-0.
Η ομάδα του Χουάν Κάρλος Οσόριο κάνοντας μία από τις σπουδαιότερες εμφανίσεις της σε Μουντιάλ, στη Μόσχα, και στηριζόμενη στις αντεπιθέσεις πέτυχε το χρυσό γκολ με τον Λοσάνο στο 35' και άντεξε στην πίεση των «πάντσερ» που ηττήθηκαν σε πρεμιέρα για πρώτη φορά έπειτα από επτά Μουντιάλ.




..
..Από το πρώτο λεπτό οι Μεξικανοί έδειξαν διάθεση να παίξουν επιθετικά κόντρα στους Γερμανούς κι αυτό δημιούργησε όλες τις προϋποθέσεις για ένα συναρπαστικό ματς. Ο Λοσάνο απείλησε με δυνατό σουτ, αλλά ο Μπόατενγκ έκανε σωτήριο τάκλιν.
Το παιχνίδι ήταν ανοιχτό, δημιουργούνταν ευκαιρίες εκατέρωθεν, αλλά οι Μεξικανοί ήταν αυτοί που απείλησαν πιο έντονα στο 14΄με κεφαλιά του Μορένο και τον Νόιερ να μπλοκάρει τη μπάλα. Στο 20΄ήρθε η σειρά του Οστόα να μπλοκάρει τη μπάλα σε σουτ του Βέρνερ, ενώ το ίδιο έκανε δύο λεπτά αργότερα σε σουτ του Κρόος.
Το σκορ άνοιξε τελικά στο 35' μετά από υποδειγματική αντεπίθεση και τον Λοσάνο, να τελειώνει τη φάση με ψύχραιμο πλασέ. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Κρόος με εκτέλεση φάουλ έφερε τους Γερμανούς κοντά στην ισοφάριση, αλλά τα ακροδάχτυλα του Οτσόα και το οριζόντιο δοκάρι δεν επέτρεψαν τη μπάλα να καταλήξει στα δίχτυα. Στο φινάλε του πρώτου μέρους, ο Βέλα με σουτ έστειλε τη μπάλα δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας του Νόιερ.
Στο δεύτερο μέρος, η Γερμανία έκλεισε το Μεξικό στα καρέ του, όμως η ομάδα του Χουάν Κάρλος Οσόριο ήταν ιδιαίτερη επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις. Στο 57' αρχικά ο Βέλα και στη συνέχεια ο Γκουαρδάδο δεν μπόρεσαν να τελειώσουν την φάση, ενώ στο 64'  ο Κίμιχ με ανάποδο ψαλίδι έστειλε την μπάλα πάνω από την εστία. Στο 68' ο Βέρνερ πλάσαρε άουτ, όπως και ο Κρόος στο 76'. Δύο λεπτά αργότερα το Μεξικό σε αντεπίθεση απείλησε με τον Λαγιούν.
Τα τελευταία λεπτά, οι προσπάθειες των παικτών του Μεξικού απέκτησαν επικό χαρακτήρα, οι Γερμανοί είχαν εγκατασταθεί στα καρέ τους και είχαν δοκάρι στο 89΄ σε σουτ του Μπραντ, ενώ προηγουμένως ο Γκόμεθ είχε προσπαθήσει να σκοράρει με τακουνάκι. Ωστόσο, ο μεγάλος νικητής ήταν ο Οτσόα που "καθάριζε" κάθε φάση στην εστία του, αποδεικνύοντας ότι στα Μουντιάλ αποτελεί πάντα αξιόπιστη λύση.
Η λήξη βρήκε τους Μεξικανούς να στήνουν τρελό πανηγύρι και τον Ράφα Μάρκες να γράφει ιστορία συμμετέχοντας στο πέμπτο Μουντιάλ της καριέρας του.   
Οι συνθέσεις των ομάδων:    
Γερμανία (Γ. Λεβ): Νόιερ, Κίμιχ, Χούμελς, Μπόατενγκ, Πλάτενχαρντ (79' Γκόμεθ), Κεντίρα (60' Ρόις), Κρόος, Οζίλ, Μίλερ, Ντράξλερ, Βέρνερ (86' Μπραντ).
Μεξικό (Χ. Κ. Οσόριο): Οτσόα, Σαλσέδο, Αγιάλα, Μορένο, Γκαγιάρδο, Ερέρα, Γκουαρδάδο (73' Μάρκες), Λαγιούν, Βέλα (58' Αλβαρες), Λοσάνο (66' Χιμένες), Τσιτσαρίτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...