Να καταργήσει την ενημέρωση η ΕΡΤ

…προτείνει ο Δημήτρης Καμπουράκης.



Αν και δεν είναι μια ολοκληρωμένη πρόταση για την ΕΡΤ αυτή που περιγράφει ο Δημήτρης Καμπουράκης στο άρθρο του στο liberal.gr… Αξίζει προσοχής, διότι προέρχεται από έναν επαγγελματία δημοσιογράφο με πολλά χιλιόμετρα στην τηλεόραση και τα υπόλοιπα Μέσα, με γνώση της πολιτικής κατάστασης και της συμπεριφοράς, αλλά και της νοοτροπίας των Ελλήνων πολιτικών και κυρίως επειδή αυτό που καταθέτει βγάζει νόημα!

Ο Δημήτρης Καμπουράκης προτείνει η ΕΡΤ να σταματήσει να παράγει ειδήσεις και ενημέρωση και να παράγει μόνο πρόγραμμα, δηλαδή ταινίες, σειρές, ντοκιμαντέρ κ.α. Γράφει χαρακτηριστικά: «Παρά ταύτα, υπάρχει λύση για την ΕΡΤ. Ομιλώ για λύση από την επόμενη κυβέρνηση, όχι από τη σημερινή που συμπεριφέρεται στο ζόμπι της ως περήφανη μητέρα κακομαθημένου μονογενούς υιού. Όχι να κλείσει πάλι η ΕΡΤ, δεν θέλω ν’ ακούω τέτοιες σαχλαμάρες. Όχι να μπει υπό διακομματική διοίκηση, μάταιος κόπος θα ναι, τα ζόμπι δεν διχο-τριχο-τομούνται. Η λύση είναι μία και μοναδική: Η ΕΡΤ να συνεχίσει να υπάρχει, αλλά δίχως να παράγει ειδήσεις και ενημέρωση. Να παράγει και να μεταδίδει πρόγραμμα, ταινίες, σειρές, θέματα κοινωνικού ενδιαφέροντος, τοπικά ή διεθνή ζητήματα, ντοκιμαντέρ, πολιτισμό, αλλά -προς Θεού- όχι άλλες ειδήσεις, ενημερωτικές εκπομπές και πολιτικά σχόλια. Τότε ναι, ενδέχεται να ξανανθίσει».
Βεβαίως στο υποθετικό σενάριο που η επόμενη κυβέρνηση υιοθετούσε το παραπάνω μοντέλο, θα αντιμετώπιζε το ερώτημα τι να κάνει με τους δεκάδες δημοσιογράφους που εργάζονται στο φορέα. Η απάντηση του Καμπουράκη – τουλάχιστον, είναι ειλικρινής: «Δεν γνωρίζω. Ούτε σκέψη για απόλυση τους βέβαια, δεν χρειαζόμαστε άλλα αστεία μνημεία πεσόντων στην Αγία Παρασκευή. Ας συνεχίσουν να πληρώνονται μέχρι να πάρουν σύνταξη ή ας αξιοποιηθούν –αν το επιθυμούν εθελοντικώς- αλλού. Έτσι κι αλλιώς και τώρα πληρώνονται μόνο και μόνο για να τσακώνεται πάνω στην πλάτη τους ο Φίλης με τον Παππά. Άλλος κανείς δεν τους βλέπει. Ορισμένοι απ’ αυτούς τους συναδέλφους θα απαλλαγούν από ένα ανυπόφορο άχθος που τους καταδυναστεύει εσωτερικώς και εξωτερικώς, άλλοι θα πάψουν απλώς να αυτοεξευτελίζονται».
MEDIA...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...