Καμμένος: Εντός των επόμενων μηνών η ανακήρυξη της ΑΟΖ

«Η ΑΟΖ του Καστελλόριζου έχει ιδιαίτερη σημασία για την οικονομία της πατρίδας μας. Εντός των επομένων μηνών, η ανακήρυξη της ΑΟΖ θα απελευθερώσει τη δυνατότητα απάντλησης του φυσικού αερίου για την πατρίδα μας, μεγάλων κοιτασμάτων που θα καλύψουν τις ανάγκες για τις επόμενες γενιές», είπε από τη Μεγίστη ο Καμμένος.
Όποιος δεν σεβαστεί την εθνική μας κυριαρχία και την εδαφική μας ακεραιότητα θα συντριβεί, τόνισε ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, κατά την επίσκεψή του στη Διοίκηση Άμυνας Νήσου Μεγίστης, όπου εγκαινίασε 12 οικίσκους ετοιμότητας για τη στέγαση των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

«Είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε την πατρίδα μας, να υπερασπιστούμε τους βωμούς και τις εστίες μας», είπε, αποστέλλοντας όπως είπε μήνυμα προς τους «γείτονές μας».
Ο Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή και τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Νικόλαο Τσούνη ΠΝ, επισκέφθηκε τη Ρω, τη Στρογγύλη και τη Μεγίστη. Στη ΔΑΝ Μεγίστης εγκαινίασε 12 οικίσκους ετοιμότητας για τη στέγαση των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων. Στη συνέχεια επισκέφθηκε την ΤΠΚ «ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ», που βρισκόταν εν όρμω λιμένα Μεγίστης, όπου αντήλλαξε ευχές με τον κυβερνήτη και το πλήρωμα ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων.
Κατά την επίσκεψή του στη ΔΑΝ Μεγίστης, απηύθυνε χαιρετισμό και δήλωσε μεταξύ άλλων: «Όλοι οι Έλληνες και τα μέλη της μεγάλης οικογένειας των Ενόπλων Δυνάμεων συμμετείχαν με τις θυσίες τους στην επιτυχημένη προσπάθεια της χώρας να βγει από την κρίση. Σε όλη τη διάρκεια αυτής της προσπάθειας, όπως θα έχετε αντιληφθεί, η μέριμνά μας για το προσωπικό δεν σταμάτησε ούτε μία στιγμή. Αντιθέτως εντείναμε τις προσπάθειές μας, με πλήθος δράσεων, που αφορούν στη βελτίωση της καθημερινότητας του προσωπικού. Έχω παρακολουθήσει προσωπικά την εξέλιξη αυτού του έργου, και από το 2015 πλέον είμαστε στην ευχάριστη θέση να παρέχουμε διαρκώς βελτιώσεις στις συνθήκες διαβίωσης του προσωπικού μας.
«Είναι άλλωστε χρέος μας προς εσάς, τους θεματοφύλακες του διεθνούς δικαίου και των διεθνών συμφωνιών, προς τους μαχητές του Αιγαίου. Ο ρόλος σας εδώ είναι εξαιρετικά δύσκολος. Αφενός, διότι έχοντας αναλάβει την ευθύνη της υπεράσπισης αυτού του νησιού της ελληνικής επικράτειας, εμπεδώνετε το αίσθημα ασφάλειας σε κάθε Έλληνα πολίτη, δηλώνοντας ότι η παρουσία σας αποτελεί τροχοπέδη σε όποιον δεν σέβεται το Διεθνές Δίκαιο και τις διεθνείς συμφωνίες. Αφετέρου, διασφαλίζετε τα εθνικά οικονομικά συμφέροντα, τα οποία είναι διεθνώς κατοχυρωμένα και δεν επιδέχονται καμία αμφισβήτηση. Και προφανώς μιλάω για την ΑΟΖ», είπε και συνέχισε:
«Η ΑΟΖ του Καστελλόριζου έχει ιδιαίτερη σημασία για την οικονομία της πατρίδας μας. Εντός των επομένων μηνών, η ανακήρυξη της ΑΟΖ θα απελευθερώσει τη δυνατότητα απάντλησης του φυσικού αερίου για την πατρίδα μας, μεγάλων κοιτασμάτων που θα καλύψουν τις ανάγκες για τις επόμενες γενιές».
«Η παρουσία μας εδώ, είναι μία ακόμα ευκαιρία προκειμένου να περάσουμε στους γείτονές μας το μήνυμα ότι αυτή η χώρα μένει πιστή στα ιδανικά των προγόνων της, αυτών που πρώτοι θεμελίωσαν το πολίτευμα της δημοκρατίας, και το δώρισαν στην παγκόσμια κοινότητα. Και ότι επιπλέον είμαστε μία χώρα φιλειρηνική, που όμως απαιτεί να τη σέβονται, όπως άλλωστε πράττει και η ίδια», τόνισε, διαμηνύοντας: «Εκείνος που δεν θα σεβαστεί την εθνική μας κυριαρχία και την εδαφική μας ακεραιότητα θα συντριβεί. Είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε την πατρίδα μας, να υπερασπιστούμε τους βωμούς και τις εστίες μας».
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...