Ο αμερικανικός στρατός προετοιμάζεται για πλήρη αποχώρηση από τη βορειοανατολική Συρία

Ο αμερικανικός στρατός προετοιμάζεται να απομακρύνει όλες τις δυνάμεις του από τη βορειοανατολική Συρία, ανέφερε η Wall Street Journal. Από την πλευρά του ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε μέσω Twitter ότι οι τρομοκράτες του ISIS έχουν ηττηθεί.
Άνθρωποι που γνωρίζουν το ζήτημα δήλωσαν στην Wall Street Journal ότι αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν αρχίσει να συζητούν τα σχέδιά τους για άμεση απομάκρυνση όλων των δυνάμεών τους από την βορειοανατολική Συρία.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε μέσω Twitter ότι οι τρομοκράτες του ISIS έχουν ηττηθεί, προσθέτοντας ότι αυτός ήταν ο μόνος λόγος που οι ΗΠΑ βρίσκονταν στην χώρα της Μέσης Ανατολής υπό την προεδρία του.
Το σχόλιο έρχεται μετά από δήλωση του εκπροσώπου του υπουργείου Άμυνας Ρομπ Μάννινγκ την περασμένη εβδομάδα ότι οι ΗΠΑ ολοκλήρωσαν τη δημιουργία παρατηρητηρίων στην βορειοανατολική Συρία και θα συντονίσει με την Τουρκία τις προσπάθειες για την ασφάλεια των συνόρων στην περιοχή.
Η συμμαχία υπό τις ΗΠΑ και η πλειοψηφία των συμμάχων που ανήκουν στις κουρδικές συριακές δυνάμεις (SDF) έχουν επεκτείνει την εκστρατεία τους κατά όσων τρομοκρατών του ISIS παραμένουν σε αρκετές πόλεις ανατολικά του Ευφράτη.
Η συριακή κυβέρνηση έχει επανειλημμένα κατηγορήσει τη συμμαχία για τη χρήση φωσφόρου σε βομβιστικές επιθέσεις στην περιοχή και για την πρόκληση αρκετών ανθρώπινων απωλειών σε οικιστικές περιοχές. Η συμμαχία έχει επιβεβαιώσει ότι διεξήγαγε μεγάλο αριθμό αεροπορικών επιδρομών στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένης και της πόλης Χατζίν, αλλά αρνείται ότι οι επιδρομές προκαλούν μαζικές απώλειες πολιτών και αρνείται ότι έχει χρησιμοποιήσει απαγορευμένο λευκό φώσφορο.
Από τις αρχές Νοεμβρίου, το Sputnik έχει αναφέρει τον θάνατο σχεδόν 200 πολιτών από χτυπήματα της συμμαχίας στην Χατζίν και την αλ Σάαφα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...