Οι τεχνολογίες του πιο προηγμένου περιπολικού στον κόσμο foto-video.

Η αστυνομία του Ντουμπάι διαθέτει τον κορυφαίο στόλο περιπολικών στον κόσμο, που περιλαμβάνει supercars, hypercars, μοτοσυκλέτες, μέχρι και ιπτάμενα οχήματα αλα Star Wars.




Προσφάτως στο δυναμικό της προστέθηκε ένα θηριώδες 4x4. Ονομάζεται «Giath» και είναι κατασκευασμένο από την W Motors, την εταιρία που ιδρύθηκε στο Λίβανο και εδρεύει στο Ντουμπάι. Είναι ευρύτερα γνωστή για το εξωτικό της hypercar Lykan Hypersport.


Σύμφωνα με την αστυνομία του Ντουμπάι, το «Giath» είναι ένα από τα πιο προηγμένα περιπολικά στον κόσμο. Κατά τους ειδικούς είναι το απόλυτο περιπολικό που κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή στον πλανήτη, λόγω των state-of-the-art τεχνολογιών που το εξοπλίζουν.

To μεγάλο «όπλο» του είναι το σύστημα τεχνητής νοημοσύνης (AI) το οποίο διαθέτει μεταξύ άλλων και τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου. Μπορεί να αναγνωρίζει πρόσωπα καθώς επίσης και οχήματα που καταζητούνται από την αστυνομία διαβάζοντας τις πινακίδες τους. Εξοπλίζεται επίσης με ένα εκλεπτυσμένο σύστημα επικοινωνίας που συνδέεται άμεσα με το κέντρο ελέγχου και επιχειρήσεων, όπερ σημαίνει ότι υπάρχει αμφίδρομη ανταλλαγή πληροφοριών.

..Το δε ταμπλό του αποτελείται από μεγάλες οθόνες αφής που εκτείνονται μέχρι το χώρο του συνοδηγού, ο οποίος επιφορτίζεται με τον έλεγχο των συστημάτων και την διαχείριση των πληροφοριών.
Στοιχεία για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του οχήματος δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα, ωστόσο υπάρχουν κάποιες ενδείξεις όπως ο ευμεγέθης επιλογέας ταχυτήτων που βρίσκεται ενσωματωμένος στην κολόνα τιμονιού αλλά και το τιμόνι, που παραπέμπουν στα Chevrolet Tahoe/Suburban.
Ένα στοιχείο πάντως που δεν συναντάται συχνά σε περιπολικά είναι οι πόρτες να ανοίγουν προς αντίθετες κατευθύνσεις (suicide doors).

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...