Oι Γιαπωνέζοι αποχαιρέτησαν τον πρώτο αυτοκράτορα που παραιτείται εν ζωή

Ο 85χρονος Akihito, γίνεται ο πρώτος αυτοκράτορας της Ιαπωνίας που παραχωρεί το αξίωμά του στον διάδοχό του όσο βρίσκεται ακόμη στη ζωή. Η προγραμματισμένη αποχώρησή του από τον θρόνο τον ερχόμενο Απρίλιο ήταν αρκετή για να συγκεντρωθούν περισσότεροι από 80.000 Γιαπωνέζοι και να τον αποθεώσουν στη δημόσια ομιλία που έδωσε με αφορμή τα γενέθλιά του.

Ο Akihito βρίσκεται στο θρόνο τα τελευταία 30 χρόνια.
Έχει υποβληθεί σε επέμβαση καρδιάς και παίρνει θεραπεία για καρκίνο του προστάτη. Τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην απόφασή του να αποσυρθεί και να δώσει τη θέση του στον μεγαλύτερο γιο του, πρίγκιπα Naruhito.


Η τριακονταετής βασιλεία του έχει ονομαστεί «Heisei», δηλαδή εποχή που επετεύχθη η ειρήνη. Στη διάρκεια της ομιλίας του, ο Akihito ευχαρίστησε τον λαό της Ιαπωνίας αλλά και τη σύζυγό του αυτοκράτειρα Michiko για την υποστήριξή τους. Επιπλέον, εξέφρασε τα συλληπητήρια του και τη συμπόνοια του σε όσους έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους από τις φυσικές καταστροφές που έπληξαν την Ιαπωνία όλα αυτά τα χρόνια.

Ενόψει των γενεθλίων του, δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Είναι σημαντικό να μην ξεχνάμε τις αμέτρητες ζωές που χάθηκαν στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και να κληροδοτήσουμε αυτή την ιστορία με ακρίβεια σε όσους γεννήθηκαν μετά τον πόλεμο».
Πηγή: news247.gr

πηγη αθρου

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...