Μητσοτάκης: Ψεύτης ο Τσίπρας, εμείς μπορούμε καλύτερα

Να αποδομήσει την κυβερνητική πολιτική επιχείρησε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στο δελτίο Ειδήσεων του Alpha κατά την οποία απέρριψε το ενδεχόμενο συνεργασίας με την Κουμουνδούρου μετά τις εθνικές εκλογές. «Αυτός ο ΣΥΡΙΖΑ με αυτόν τον κ. Τσίπρα δεν μπορεί να αποτελεί μέρος πλατιάς συμπόρευσης» τόνισε.
Αναφερόμενος στη σημερινή αντιπαράθεση των δύο κομμάτων κατηγόρησε την κυβέρνηση για
«μονταζιέρα στα ισόγεια του Μαξίμου», απέδωσε σε «fake news» και χυδαία προπαγάνδα της κυβέρνησης τον θόρυβο για το δώρο Χριστουγέννων, τονίζοντας ότι ποτέ δεν είπε πως θα κόψει το δώρο των Χριστουγέννων και ότι ο ίδιος καταφέρθηκε ενάντια στην επιδοματική λογική.
Συνεχίζοντας την επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά στον πρωθυπουργό ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας υποστηρίζοντας ότι «ο κ. Τσίπρας διέλυσε τη μεσαία τάξη. Πόση αξιοπιστία έχει όταν ξέρει ότι φεύγει. Είπε απίστευτα ψέματα για να κερδίσει την εξουσία. Τώρα που μάλλον μέσα του ξέρει ότι χάνει, έχετε καμία αμφιβολία ότι θα πει πάλι ψέματα;»
Για το αίτημα της Αθήνας στον ESM επεσήμανε ότι «καλώς αποπληρώνουμε το ΔΝΤ. Από εκεί και πέρα να αναρωτηθείτε γιατί η κυβέρνηση δεν αποπληρώνει τα ληξιπρόθεσμα χρέη σε χιλιάδες επαγγελματίες που τους χρωστάει το δημόσιο».
«Ο κ. Τσίπρας έρχεται και κατηγορεί την Ν.Δ. που δεν άλλαξε το άρθρο 86. Οι υπουργοί του, ο κ. Πολάκης, ο κ. Καμμένος, κρύβονται πίσω από το άρθρο 86. Δείτε το βαθμό της υποκρισίας. Νομίζω ότι ο ελληνικός λαός δεν τρώει κουτόχορτο πια» σημείωσε.
«Το ερώτημα είναι με τι απολογισμό φτάνει στο τέλος η κυβέρνηση. Εξέπληξε και κάποιους με την αγάπη της για την καρέκλα. Υποτίμησα την αγάπη του κ. Τσίπρα για την καρέκλα» πρόσθεσε. «Εγώ ζητώ από τους πολίτες να δουν θετικά τα ευρωψηφοδέλτιά μας και να κρίνουν ποιος μπορεί να τους εκπροσωπήσει στη ευρωβουλή» είπε.
Ισχυρίστηκε πως «η πορεία της οικονομίας και του κόστους δανεισμού προεξοφλεί σε μεγάλο βαθμό μια μεγάλη πολιτική αλλαγή. Εγώ λέω στους επενδυτές ελάτε να επενδύσετε στην Ελλάδα γιατί την επόμενη ημέρα τα πράγματα θα γίνουν πολύ καλύτερα. Δείτε τι γράφει ο ξένος τύπος».
«Τα επιτόκια μας σε σχέση με τα γερμανικά εξακολουθούν να είναι ψηλά. Δεν είπα ποτέ ότι η Ελλάδα δεν θα βγει στις αγορές. Είπα ότι θα έχει δυσκολία. Το πραγματικό πρόβλημα είναι ποιον εμπιστεύονται οι επενδυτές» συμπλήρωσε.
Ο κ. Μητσοτάκης τοποθετήθηκε επίσης για το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, η συζήτηση του οποίου είναι σε εξέλιξη στη Βουλή, λέγοντας ότι «η Κυβέρνηση αφού έχει κοροϊδέψει και εμπαίξει τους φοιτητές, φέρνει ένα νομοσχέδιο που ισοπεδώνει το χαρακτήρα της εκπαίδευσης. Είναι μια άποψη γενικότερης ισοπέδωσης προς τα κάτω».

Μακεδονικό και Εξάρχεια

Επανήλθε δε στη Συμφωνία των Πρεσπών για να πει ότι «αυθεντική Μακεδονία είναι η δική μας Μακεδονία». «Θα κάνουμε μια μεγάλη επικοινωνιακή καμπάνια για να υποστηρίξουμε τη Μακεδονία. Θα αγωνιστούμε να κατοχυρώσουμε τα ελληνικά προϊόντα, να κατοχυρώσουν τα σήματά τους σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Θα εγκαινιαστεί σε λίγους μήνες το νέο μουσείο της Βεργίνας. Θα ήθελα να είναι ευκαιρία να παρουσιάσουμε σε όλο το κόσμο το μεγαλείο του μακεδονικού πολιτισμού».
«Στο βασικό επιχείρημα γιατί δώσαμε γλώσσα και ταυτότητα στους γείτονες, ο κ. Τσίπρας δεν έχει απαντήσει ποτέ» είπε ο πρόεδρος της Ν.Δ. «Περιμένω ακόμα τον κ. Τσίπρα και τους βουλευτές του να τα εξηγήσουν αυτά στη Β. Ελλάδα» συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης και συμπλήρωσε «εγώ θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να μετριάσω τις αρνητικές συνέπειες της συμφωνίας».
Ο κ. Μητσοτάκης δεν παρέλειψε να μιλήσει για το «το πρόβλημα των Εξαρχείων» που «δεν αντιμετωπίζεται μόνο κατασταλτικά». «Δεν υπάρχουν γκέτο και άβατα αλλά θα ξεκινήσει και από τα πανεπιστήμια. Τη στιγμή που θα καταργηθεί το άσυλο, η αστυνομία θα μπορεί να παρεμβαίνει στο πανεπιστήμιο χωρίς να χρειάζεται καμία ειδική συναίνεση και ειδική άδεια.
»Τη στιγμή που το άσυλο καταργείται ο διακινητής ναρκωτικών έξω από την ΑΣΟΕΕ θα μπορεί να συλληφθεί. Ο αστυνομικός θα μπει και θα τον βγάλει έξω. Αυτό σημαίνει κατάργηση του ασύλου. Το άσυλο των ιδεών προστατεύεται επαρκέστατα στην Ελλάδα» ισχυρίστηκε.
«Το πρόβλημα είναι μόνο πρόβλημα Εξαρχείων» είπε αναφερόμενος στο θέμα της ασφάλειας. «Υπάρχει μια γενικότερη αίσθηση ανασφάλειας. Οι δυτικές συνοικίες της Αθήνας υποφέρουν σήμερα από την εγκληματικότητα επειδή εξαφανίστηκε η ομάδα Δ, ενώ η ομάδα ΔΙΑΣ είναι αποδυναμωμένη».
Στο εσωκομματικό μέτωπο ο αρχηγός της Ν.Δ. αναφέρθηκε σε δηλώσεις του πρώην προέδρου.  «Άκουσα τον κ. Μεϊμαράκη. Αυτό που εννοούσε και αντελήφθην είναι ότι τιμητική πρόταση θα μπορούσε να είναι το νόμπελ, θεωρητικά, για κάθε Έλληνα πολιτικό. Αλλά για μια κακή συμφωνία δεν το αντιλαμβάνομαι».
Τέλος, μιλώντας στη συνέχεια στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις και τη σημερινή συνάντησή του με τον Γερουσιαστή Μενέντεζ, είπε «είχα τη χαρά να περάσω δυο ώρες με τον Γερουσιαστή Μενέντεζ. Είναι βέβαιο ότι εμείς είμαστε συνεπείς στη γραμμή μας για τη σημασία της ελλοναμερικανικής συνεργασίας. Άλλοι διαδήλωναν με πορείες προς την αμερικανική πρεσβεία», ενώ έκανε λόγο και για «αγκάθια» στις σχέσεις λέγοντας: «Υπάρχουν και αγκάθια στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις. Αναφέρω ένα. Τη Βενεζουέλα».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...