Αλλά και ο συνθέτης Κώστας Καλδάρας αντέδρασε επίσης.

«Αισθάνομαι αγανακτισμένος από την διαστρέβλωση και την ωμή εκμετάλλευση των αγώνων μας για τα πνευματικά δικαιώματα. Μέσα από τις συναντήσεις μας με όλα τα κόμματα του συνταγματικού τόξου, που είχαν σκοπό την αναγνώριση της προσπάθειας μας, της ΕΥΕΔ και της διακομματικής συμπαράστασης στον δίκαιο αγώνα μας, έγινε και η συνάντηση (διευρυμένη αυτή τη φορά με εκπροσώπους από όλα τα σωματεία-προσωπικά δεν παραβρέθηκα) με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. 
Δυστυχώς η συνάντηση έγινε
αντικείμενο προεκλογικής καμπάνιας, με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, να φτιάχνει ένα σποτάκι – (μετά την συνάντηση κι όχι με δηλώσεις παρουσία των δημιουργών), γεμάτο δυστυχώς από τεράστιες ανακρίβειες. 
Παραθέτω λοιπόν λίγες από τις αδιάψευστες αλήθειες: 
α) Η ΑΕΠΙ, γεννήθηκε, έζησε, θριάμβευσε και κατέκλεψε, ΟΛΑ τα χρόνια των προηγούμενων κυβερνήσεων, χωρίς να κουνηθεί φύλλο, αλλά και απαξιώνοντας και σαμποτάροντας κάθε αγώνα των δημιουργών. 
β) Η αποκαθήλωση της ιδιωτικής ληστρικής εταιρείας, ξεκίνησε από τον υπουργό Νίκο Ξυδάκη και συνεχίζεται μέχρι τώρα, με την σημερινή υπουργό Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά και φυσικά την ελληνική κυβέρνηση. 
γ) Εάν δεν υπήρχε το μεταβατικό στάδιο της ΕΥΕΔ, που Πολλοί-Πάρα Πολλοί πολέμησαν, δεν θα μπορούσαμε ποτέ να αισιοδοξούμε για τον Οργανισμό Συλλογικής Διαχείρισης που ετοιμάζουμε ως Εποπτικό. 
δ) Στον δρόμο αυτό βρήκαμε σταθερούς συμμάχους. Την τεράστια πλειοψηφία των δημιουργών, που πρόσφατα πλέον έφτασε σχεδόν στο 100%, βρήκαμε την νέα διοίκηση του Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας, (αφού η προηγούμενη μας πολεμούσε με νύχια και με δόντια), βρήκαμε την Επίτροπο κα Μαρία Βλάχου και τους συνεργάτες της, που με ισχνές έως και ανύπαρκτες αμοιβές, στάθηκαν στο πλευρό μας, με μεγάλο προσωπικό κόστος. Οπότε μην ψάχνουμε για το ποιος συμπαραστάθηκε σε αυτόν τον πολύχρονο αγώνα μας. 
Θα κλείσω αυτή την αναφορά, που αισθάνθηκα την ανάγκη να γράψω, αλλιώς θα ήμουν αχάριστος και άδικος, απέναντι σε πρόσωπα, καταστάσεις, άδικος απέναντι στο παρελθόν, στο μέλλον, αλλά και στην αλήθεια, με μια απευθείας παρατήρηση στον κο Μητσοτάκη: Οι δημιουργοί δεν είναι επαίτες να τους προσφέρετε "ένα συμβολικό ποσό" όπως δηλώσατε. Οι δημιουργοί έχουν δικαιώματα, που μέχρι σήμερα τα κλέβανε, τα απαξιώνανε, τα αρνιόντουσαν. Οι δημιουργοί είναι ένα διαχρονικό κομμάτι του ελληνικού πολιτισμού και τα έργα τους θα υπάρχουν ανεξάρτητα σκοπιμοτήτων και στο μέλλον κι αυτό είναι κατοχυρωμένο από τον ίδιο μας τον λαό! 
Γι' αυτό ο πολιτισμός δεν μπορεί να εξυπηρετεί πρόσκαιρες επιδιώξεις, αλλά μας χρειάζεται ΟΛΟΥΣ κοντά του!!!»
πηγη



Διευκρινίσεις Μητσοτάκη προς τους δημιουργούς

Σε μια προσπάθεια να δώσει διευκρινίσεις και να κάμψει τις αντιδράσεις Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε επιστολή προς το Σωματείο Δημιουργών ΑΣΜΑ.
Στην επιστολή του ο πρόεδρος της Ν.Δ. ουσιαστικά κάνει λόγο για παρεξήγηση και δηλώνει ότι θα στηρίξει τον συλλογικό στόχο για μετεξέλιξη του σημερινού φορέα ΕΥΕΔ, σε έναν ανεξάρτητο φορέα αυτοδιαχείρισης των πνευματικών δικαιωμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...