Πληρωμένη απάντηση Τσακαλώτου σε Στουρνάρα

Άμεσα ήταν τα αντανακλαστικά του υπουργού Οικονομικών στις αιτιάσεις του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας ότι ο προϋπολογισμός δεν έχει χώρο για πρόσθετες παροχές. Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος απαντά στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας καλώντας τον να ανατρέξει στον προϋπολογισμό και να δει προσεκτικά και τους οικονομικούς δείκτες για να διαπιστώσει ότι ο απαιτούμενος δημοσιονομικός χώρος υπάρχει.


Συγκεκριμένα, ο υπουργός γράφει στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter: «Εκ παραδρομής σήμερα ο κ. Στουρνάρας διάβασε τους Π/Υ της δίκης του θητείας ως Υποικ, όπου είχε μια κάποια δυστοκία στην επίτευξη στόχων. Είμαι βέβαιος ότι αν ανατρέξει στο δικό μας Π/Υ και δει προσεκτικά και τους οικονομικούς δείκτες, θα διαπιστώσει ότι ο απαιτούμενος δημοσιονομικός χώρος υπάρχει».
Νωρίτερα, ο Γιάννης Στουρνάρας μίλησε για «νέα μέτρα» σε περίπτωση που η Ελλάδα δεν πετύχει τον στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5%, λόγω των μέτρων ελάφρυνσης που πέρασαν σήμερα (Τετάρτη) από το ελληνικό κοινοβούλιο, εκτιμώντας πως δεν θα υπάρξει δημοσιονομικός χώρος για πρόσθετες παροχές εκτός από όσες περιλαμβάνονται στον προϋπολογισμό.
«Ο κ. Στουρνάρας καλά θα κάνει να απέχει από τον αντιπολιτευτικό του λόγο επικαλούμενος κάθε φορά στοιχεία τα οποία δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα» είπε ο υπουργός Ναυτιλίας Φώτης Κουβέλης μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Alpha».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...