Διπλό «όχι» Βέμπερ σε ευρωπαϊκό κατώτατο μισθό και ασφάλιση ανέργων

Το «όραμά» για την επόμενη ημέρα της Ευρώπης ανέπτυξε για ακόμη μία φορά ο υποψήφιος του ΕΛΚ για την προεδρία της Κομισιόν, δηλώνοντας κυνικά πως ο νέοι ενδιαφέρονται για δουλειά και όχι για θέσπιση κατώτατου μισθού ή ασφάλιση ανέργων.
Σε συνέντευξή του στο «Δίκτυο των Συντακτών της Γερμανίας» (Redaktionsnetzwerk Deutschland) ο, γνωστός για τις προκλητικές του απόψεις, Βαυαρός πολιτικός σημείωσε δεν έδειξε να ενδιαφέρεται για μια κοινωνική Ευρώπη δηλώνοντας «κοινωνικό είναι ό,τι δημιουργεί θέσεις εργασίας.
Οι νέοι άνθρωποι στην Ελλάδα, τη Μάλτα ή τη Ρουμανία δεν στρέφονται προς εμένα ζητώντας έναν πανευρωπαϊκό κατώτατο μισθό ή μια ευρωπαϊκή ασφάλιση ανέργων (αλλά εργασία)».
Πρόσθεσε ότι επιθυμεί να μεταρρυθμίσει το ευρωπαϊκό δίκτυο ανταγωνισμού, ώστε να διευκολύνει τις μεγάλες συγχωνεύσεις επιχειρήσεων στην Ευρώπη: «Ο ευρωπαϊκός νόμος περί ανταγωνισμού είναι καλός, αλλά χρειάζεται επικαιροποίηση. Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι εκτεθειμένη σε ένα νέο, πιο επιθετικό ανταγωνισμό, είτε από την Αμερική του Tραμπ ή από την Κίνα, η οποία δεν είναι πλέον αναπτυσσόμενη χώρα στην πραγματικότητα.
Ως εκ τούτου, θα πρέπει, σε εξαιρετικές περιπτώσεις, να έχει τη δυνατότητα να επιτρέπει τις μεγάλες συγχωνεύσεις και να προωθεί τους Ευρωπαίους πρωταθλητές. Στο γερμανικό δίκαιο του ανταγωνισμού υπάρχει η δυνατότητα υπουργικής έγκρισης για απαγορευμένες συγχωνεύσεις καρτέλ. Εύχομαι να υπάρξει μια ανάλογη ευρωπαϊκή έγκριση».
Τέλος, ο Μάνφρεντ Βέμπερ πρόσθεσε ότι εάν εκλεγεί πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα αγωνιστεί για «περισσότερες εμπορικές συμφωνίες, περισσότερη ενιαία αγορά, περισσότερες υποδομές και περισσότερη έρευνα. Διότι και στην ανάπτυξη των νέων τεχνολογιών, η Ευρώπη θα πρέπει να γίνει πιο ανεξάρτητη και σε περίπτωση αμφιβολίας με την υποστήριξη της κυβέρνησης. Χωρίς κρατικά χρήματα, η Airbus δεν θα είχε γίνει παγκόσμια ανταγωνιστικός όμιλος».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...