ΚΑΙΡΟΣ- ΕΛΛΑΔΑ-WORLD


Ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα - Σταδιακή εξασθένιση των ανέμων στο Αιγαίο

 

Έως 35 βαθμούς Κελσίου θα δείξει ο υδράργυρος - Διαβάστε αναλυτικά την πρόγνωση

Ηλιοφάνεια σε όλη  τη χώρα και σταδιακή εξασθένιση των βόρειων ανέμων στο Αιγαίο, περιμένουμε σήμερα, Δευτέρα 21 Ιουλίου.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 33 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 22 έως 34 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 23 έως 35 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 22 έως 34 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από 25 έως 30 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, ενώ στα νησιά του ανατ. Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει στους 33 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν μέτριοι από βορειοδυτικές διευθύνσεις, τοπικά ισχυροί στα 6 μποφόρ στα νοτιοανατολικά πελάγη και στο Λιβυκό. Ασθενείς και τοπικά μέτριοι δυτικοί-βορειοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο.

Ηλιοφάνεια περιμένουμε την Δευτέρα στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει τους 35 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Σαρωνικό θα πνέουν ασθενείς από μεταβλητές διευθύνσεις, ενώ μέτριοι βόρειοι άνεμοι θα πνέουν στο Νότιο Ευβοϊκό.

Ηλιοφάνεια περιμένουμε την Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 33 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν αρχικά ασθενείς, στρεφόμενοι σε μέτριους από νότιες διευθύνσεις μετά το μεσημέρι.


«Όχι» στην ηλιοθεραπεία και στη βαριά σωματική εργασία και άσκηση και ελαφρά γεύματα είναι τα κυριότερα μέτρα προφύλαξης από τον καύσωνα - Θα αρχίσει να δροσίζει από το απόγευμα της Παρασκευής και κυρίως το Σαββατοκύριακο
Οι θερμές αέριες μάζες από τις ακτές της Αφρικής που θα φθάσουν τη χώρα μας ανεβάζουν τη θερμοκρασία σήμερα, Τετάρτη, και αύριο, Πέμπτη, στα ανατολικά ηπειρωτικά στους 38 βαθμούς και πιθανόν τοπικά ίσως στους 39 και 40.


Ο υδράργυρος αναμένεται να χτυπήσει... κόκκινο σήμερα, καθώς το θερμόμετρο αναμένεται να δείξει μέχρι και 39 βαθμούς Κελσίου, κυρίως στη Δυτική Ελλάδα. Ο μίνι καύσωνας θα διατηρηθεί και την Πέμπτη και θα επεκταθεί και στα ανατολικά και νότια της χώρας.

Έτσι, τον καύσωνα θα αισθανθούν κυρίως οι κάτοικοι της Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας, της Αττικής, της Πελοποννήσου, των Κυκλάδων, των Δωδεκανήσων και της Κρήτης.«Είθισται στα τέλη Ιουνίου να έχουμε το πρώτο κύμα καύσωνα» υπογραμμίζει η η τμηματάρχης του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου της ΕΜΥ, Χρυσούλα Πέτρου, ενώ σχολιάζοντας την απότομη μετάβαση από το χαλάζι και τη βροχή των προηγούμενων ημερών στον επερχόμενο καύσωνα, παρατηρεί: «Υπάρχει μια ροπή της ατμόσφαιρας προς τα ακραία καιρικά φαινόμενα στο πλαίσιο της κλιματικής αλλαγής. Η κλιματική αλλαγή υπάρχει, αλλά δεν τη βλέπουμε συχνά στην καθημερινότητά μας. Συντελείται κυρίως στους πόλους της Γης, όπου οι επιπτώσεις είναι έντονες»


Από το απόγευμα της Παρασκευής και κυρίως Σαββατοκύριακο αναμένεται να δροσίσει ο καιρός. 


HTML weather

Βρείτε την πρόγνωση καιρού για τις ακόλουθες πόλεις.
Η euronews υπηρεσία ο καιρός σήμερα περιέχει στοιχεία για πάνω από 65000 τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο. Παρά τις προσπάθειες που έχουν γίνει για τη μετάφραση σε άλλες γλώσσες των ονομάτων των τοποθεσιών τα λάθη είναι αναπόφευκτα.
Εάν επιθυμείτε να διορθώσετε μία από τις μεταφράσεις, μη ’ διστάσετε να href="/services/feedback/"> με τις σχετικές λεπτομέρειες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: