ΚΚΕ: Στόχος η θωράκιση του καπιταλιστικού συστήματος με τον Ποινικό Κώδικα

Σύγκλιση της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ στο βασικό περιεχόμενο των Κωδίκων, κατήγγειλε η εισηγήτρια του ΚΚΕ, Μαρία Κομνηνάκα, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου «Τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα, του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας και συναφείς διατάξεις» και υπογράμμισε ότι σήμερα η ΝΔ πάει τους Κώδικες ένα βήμα, παρά πέρα, σε πιο αντιδραστική κατεύθυνση.

Ηχηρή διαφοροποίηση Μπούγα για την ασυλία που εξασφαλίζει η ΝΔ στους τραπεζίτες

Ζήτημα ανεπαρκούς αιτιολογίας, αντισυνταγματικότητας και κινδύνου παραγραφής σκανδάλων απιστίας τραπεζικών στελεχών έθιξε στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής κατά τη συζήτηση της εκ νέου αναθεώρησης των Κωδίκων ο βουλευτής της ΝΔ, Γ. Μπούγας, παίρνοντας σαφείς αποστάσεις από τη διάταξη που θα επιφέρει την ασυλία τραπεζικών στελεχών.

Ο βουλευτής της ΝΔ διαφοροποίηθηκε πλήρως από τη διάταξη που κατά την κριτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του Χάρη Καστανίδη εξασφαλίζει εκ των προτέρων και εκ των υστέρων ασυλία στα τραπεζικά στελέχη

Σχέδιο ΝΔ για να «καούν» οι προστατευόμενοι μάρτυρες και η Τουλουπάκη

Δεν είναι μόνον η επικοινωνιακή εργαλειοποίηση της αναφοράς Τουλουπάκη προς τον Άρειο Πάγο για τους προστατευόμενους μάρτυρες που καταδεικνύει την καθαρή επιδίωξη της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ – δηλαδή, τη συγκάλυψη της ουσίας του σκανδάλου Novartis.
Είναι και το δεύτερο έγγραφο που αποκάλυψε σήμερα η Kontra News, απεσταλμένο επίσης στους αντιεισαγγελείς του Αρείου Πάγου από την εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, που αποδεικνύει ότι η Δικαιοσύνη έχει στα χέρια της σοβαρά και

Συνεχίζονται οι μαζικές διαδηλώσεις στη Χιλή, ούτε ο σεισμός τους φόβισε

Νέες συγκρούσεις ξέσπασαν χθες Δευτέρα στη Χιλή όπου το κίνημα διαμαρτυρίας, που εισέρχεται στην τρίτη εβδομάδα του, παραμένει μαζικό παρά την ανακοίνωση πολλών κοινωνικών μέτρων.
Πλήθος πολλών χιλιάδων ανθρώπων, ανάμεσά τους πολλοί φοιτητές, συγκεντρώθηκε χθες το βράδυ στο Σαντιάγο, στην πλατεία Ιταλίας που έχει αναχθεί σε σύμβολο του κινήματος που ξέσπασε στις 18 Οκτωβρίου. Την ώρα που πολλές διαδηλώσεις πραγματοποιούνταν σε διάφορα

Καταλανικό, το αιώνιο πρόβλημα της Ισπανίας: Αυτή είναι η ιστορία...

Η Ισπανία οδηγείται σε βουλευτικές εκλογές στις 10 Νοεμβρίου με το καταλανικό ζήτημα αναζωπυρωμένο. Μόλις λίγες εβδομάδες νωρίτερα, στις 14 Οκτωβρίου, το Ανώτατο Δικαστήριο της Ισπανίας καταδίκασε σε ποινές κάθειρξης 9-13 ετών εννέα αυτονομιστές ηγέτες για την απόπειρα απόσχισης του Οκτωβρίου του 2017. Έκτοτε, η βορειοανατολική Ισπανία είναι κέντρο μαζικών διαδηλώσεων, κατά τη διάρκεια των οποίων ξέσπασαν πρωτοφανούς βιαιότητας συγκρούσεις με περισσότερους από 600 τραυματίες και 200 συλλήψεις.

Το πόκερ μιντιαρχών - κυβέρνησης

Eίναι ιδιοκτήτης δύο ιστορικών εφημερίδων – «Τα ΝΕΑ» και τα «Βήμα της Κυριακής» -, του in.gr, ελέγχει τον όμιλο των Παραπολιτικών (εφημερίδα, ραδιόφωνο, site), ελέγχει επίσης το πρακτορείο διανομής Τύπου «Αργος», πολύ σύντομα όπως όλα δείχνουν θα ελέγχει την Nova-Forthnet, έχει επεκτείνει τις δραστηριότητές του έως τις τηλεπικοινωνίες και τα ταχυδρομεία, έχει ως βαρύ όχημα και εμπροσθοφυλακή τον Ολυμπιακό και, πλέον, είναι και ο μοναδικός ιδιοκτήτης του MEGA – για την ακρίβεια, όλων των «τιμαλφών» που απέμειναν από το MEGA χωρίς βεβαίως τα χρέη και τις οφειλές προς τους εργαζομένους του.

Χαμός στο ελληνικό ποδόσφαιρο: Επίθεση Ολυμπιακού και το «Μαρινακιστάν»

Άγριος πόλεμος ξέσπασε και πάλι στο ελληνικό ποδόσφαιρο, με πρωταγωνιστές κορυφαία στελέχη των ΠΑΕ Ολυμπιακός, Ξάνθη, ΠΑΟΚ και Βόλος.
Όλα ξεκίνησαν μετά τον ισόπαλο αγώνα μεταξύ της Ξάνθης και του Ολυμπιακού το περασμένο Σάββατο, όταν ο αντιπρόεδρος της πειραϊκής ΠΑΕ, Κώστας Καραπαπάς, άφησε με δηλώσεις του αιχμές για το ιδιοκτησιακό καθεστώς των ΠΑΕ Ξάνθης και Βόλου. Ειδικότερα ανέφερε:
«Δεν είναι σημερινό το ζήτημα, όλο το χρόνο έχουμε αντιληφθεί όλοι ότι ο Ολυμπιακός δεν

Νάουσα: Μακεδονομάχοι αντί να πουν «όχι» στους πρόσφυγες το είπαν σε τουρίστες

Συγκεντρώθηκαν για να εμποδίσουν τους πρόσφυγες να έρθουν στην πόλη τους, μόνο που ποτέ δεν είχε προγραμματιστεί μεταφορά προσφύγων εκεί. Σταμάτησαν μάλιστα ένα λεωφορείο, μόνο που σε αυτό επέβαιναν ηλικιωμένες τουρίστριες που πήγαιναν για φαγητό.
Κλιμακώνεται η ένταση στη Βόρεια Ελλάδα, όπου όλο και περισσότεροι... «αγανακτισμένοι» πολίτες στήνουν μπλόκα στα λεωφορεία που μεταφέρουν πρόσφυγες από τα νησιά σε δομές φιλοξενίας της ενδωχώρας.

Δισεκατομμύρια άνθρωποι δεν θα έχουν τρόφιμα και νερό σε 30 χρόνια

Περίπου πέντε δισεκατομμύρια άνθρωποι, ιδίως στην Αφρική και τη Νότια Ασία, είναι πιθανό να αντιμετωπίσουν ελλείψεις τροφίμων και καθαρού νερού τις επόμενες δεκαετίες, καθώς οι πόροι της φύσης μειώνονται.  Αυτές τις τρομακτικές προβλέψεις κάνει το πρώτο επιστημονικό μοντέλο που εξετάζει πώς η φύση και οι άνθρωποι μπορούν να συνυπάρξουν μαζί.
«Ελπίζω να μην αποτελεί… έκπληξη για κάποιους το γεγονός ότι δισεκατομμύρια ανθρώπων θα επηρεαστούν μέχρι το 2050», λέει η Περιβαλλοντολόγος στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, Rebecca Chaplin-Kramer, μιλώντας στο National Geographic.

Ο πιο ζεστός Σεπτέμβρης από το 1880

Ο Σεπτέμβριος του 2019 «ισοφάρισε» τον αντίστοιχο μήνα του 2015, ως ο πιο ζεστός Σεπτέμβριος στα μετεωρολογικά χρονικά στη Γη κατά τα τελευταία 140 χρόνια, από το 1880, σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (ΝΟΑΑ) των ΗΠΑ.
Η μέση παγκόσμια θερμοκρασία της ξηράς και των ωκεανών το Σεπτέμβριο φέτος ήταν 0,95 βαθμούς Κελσίου πάνω από το μέσο όρο του 20ού αιώνα. Ο φετινός Σεπτέμβριος ήταν ο 43ος συνεχόμενος Σεπτέμβριος και ο 417ος συνεχόμενος μήνας, που οι θερμοκρασίες τους βρέθηκαν πάνω από τον μέσο όρο του προηγούμενου αιώνα.

Ο μήνας Οκτώβριος, ο θερμότερος που έχει ποτέ καταγραφεί στον πλανήτη

Ο Οκτώβριος του 2019 ήταν ο ζεστότερος μήνας Οκτώβριος που έχει ποτέ καταγραφεί στον πλανήτη, ανακοίνωσε σήμερα η ευρωπαϊκή υπηρεσία Copernicus, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για τον πέμπτο συνεχόμενο μήνα που καταρρίπτει ή προσεγγίζει ένα ρεκόρ.
Ο μήνας Οκτώβριος φέτος ήταν 0,63 βαθμούς Κελσίου πάνω από τη μέση θερμοκρασία της περιόδου αναφοράς 1981-2000, καταρρίπτοντας με πολύ μικρή διαφορά (0,01 βαθμό Κελσίου) το ρεκόρ του Οκτωβρίου 2015, όμως κατά 1,2 βαθμό Κελσίου πάνω από τη θερμοκρασία της προβιομηχανικής περιόδου.